Felçli Hasta, Fizik Tedaviyle Yürümeye Basladi

Karaman Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesinde inanilmazi yasayan 65 yasindaki hasta Adnan Ölken “En güzel yeni yil hediyem yürüyebilmek” dedi.

Felçli Hasta, Fizik Tedaviyle Yürümeye Basladi

Ekim ayinda Boyali Köyünde, 2. Katta bulunan evlerinin balkonundan düsen Adnan Ölken boyun kirigi teshisiyle Konya’da üniversite hastanesinde acil ameliyata alindi. Ameliyattan sonra ayni hastanenin yogun bakiminda yaklasik 3 haftalik süren tedavinin ardindan hasta kendi istegi ile Karaman Devlet Hastanesine naklini yaptirdi.
Karaman’da Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon klinigine geldiginde boynundan asagisi felç olan ve vücudundaki hiçbir kasi çalismayan Adnan Ölken “Buraya geldigimde tipki bir bebek gibi bakima muhtaçtim. Yemegimi bile esim yediriyordu. Tüm ihtiyaçlarimi baskalari karsiliyordu” dedi.
Fizik tedavi uzmanlarinin tedavisi, fiyoterapistlerin gözetiminde uygulanan yogun fizik tedavi programinin ardindan oturma dengesi bile olmayan Ölken önce walker la( yürüteç), daha sonra koltuk degnegi ile suan dada desteksiz yürüyebiliyor.
Adnan Ölken’nin Fizyoterapisti Ali Ceylan hastasinin ilk zamanlar oldukça endiseli, mutsuz ve korktugunu belirterek telkinlerin ve uygulanan terapilerin ardindan kendisinin de egzersiz programlarinda yardimci olmaya basladigini söyledi. “ Hastamizin geldiginde kaslari çalismadigi için kas fonksiyonlarini geri döndürmeye ve gelistirmeye yardimci olacak cihazlar kullanildi, bire bir egzersiz programlari yogun sekilde uygulandi. Diger taraftan hastamizin istekli ve gayretli olusu 2 ay sonra kendisini bu asamaya getirdi. Su anda bagimsiz olarak yaklasik 350 adim atabiliyor. Daha da gelisecegine inaniyoruz. “ dedi.
Adnan Ölken geldigi durumdan duydugu memnuniyeti anlatirken “ yeni yilin en büyük hediyesi tekrar yürüyebilmek. Bana destek olan sifa veren hekimlerimize, saglik çalisanlarina, fizyoterapistlere çok tesekkür ediyorum “ seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284