Feyzioglu: Çatiyi Seçmen Sandikta Kuracak

Türkiye Barolar Birligi Baskani Prof. Dr. Metin Feyzioglu, Atatürkçü Düsünce Dernegi’nin ev sahipligini yaptigi “Demokrasi” konulu konferansa katilmak üzere hafta sonunda ilimize geldi.

Feyzioglu: Çatiyi Seçmen Sandikta Kuracak

Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konusan Feyzioglu, yogun olan Türkiye gündeminin genelini hukuki olaylarin doldurdugunu ifade ederek, “Bizim bütün sorunlarimizin altinda yatan sebep hukuksuzluktur. Çünkü her türlü haklarimiz kisitlandi. Biz bu neden böyle diye sordugumuzda bize cevap olarak bu dünde böyleydi diyorlar. Dünün yanlislarini bugünün yanlislarinin mazereti yaparlar. Piril piril gelecekten vazgeçerler. Dünün yanlisi bugünü aydinlatir. Dünden ders alinmali. Tarafsiz gerçekçi ve sagduyulu olarak yanlislari ortaya koyup gelecegi planlariz. Bu konusmamda su iki baslik üzerinde duracagim. Birincisi Balyoz davasi, ikinci ise Cumhurbaskanligi seçimi. Bu iki gündem Türkiye'nin gündemini zaten dolduruyor. Balyoz baslangiçta TSK’nin darbelere meyilli davranisi, darbe davalarini halk nezdinde inandirici bir hale getirdi. Ordunun yaptigi darbeye biz karsiyiz. Bunlar toplumun gelecegini yok etti. Darbeler toplumun inancini zayiflatiyor. Türk milletinin kendinden baska güvenecegi kimsenin yok oldugunu anladi. Kendi gelecegimiz milletin azim ve karari kurtaracaktir. Balyoz bir senaryodur. Yillar önce bana sorduklarinda hukukçulara sormayin dedim. Kime soralim dediklerinde yakinda kime soracaklarini görecegiz ama bence dis politikacilar ve istihbaratçilara sordular. Türkiye Cumhuriyeti güneyindeki yeni komsulari en kanli örgütü ISID, PKK, El Kaide artik bilinen terör örgütleridir. Musul konsoloslugu isgali, görevlilerin zamaninda tahliye edilememesi, Isid'in Müslümanlari kafir ilan edip öldürmesi, ilerde tarihçiler tarafindan sorgulanirken Türkiye'ye ayri bir paragraf açilacaktir.Türkiye'nin yanlis politikasi orda anlatilacaktir” dedi.
Feyzioglu, Cumhurbaskanligi seçimlerine de deginerek “Hiç bir adayin kisiligine laf etmem, edemem. Çati adayi formülü ortaya atildiginda iki asamali seçimi daha tam olarak bilmiyoruz. Ancak dünyada böyle bir tecrübe vardir. Ders alinacak çok ciddi örnekler var. Çatiyi halk çatar. Ikinci turdur çatiyi çatmanin zamani. Iki turlu seçimlere hazirlanma yöntemi ilk turda partiler kendilerine en yakin tabana sahip olan yarisan partilere de çok güçlü bir adayini çikarir. Her parti kendi adayi ile girer ilk tura. Ikinci turda seçmen kazanan tarafta sandiga kosarak gider. Ve tarihi çatiyi seçmen sandikta kurar. Çünkü çati için temel atilmasi gerekir. Temel atilir sonra çatiya kiremit konulur” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284