Firincilara Hijyen Konusunda Egitim Verildi

Ilimizde faaliyet gösteren ekmek üretim sektöründe faaliyet gösteren tüm çalisanlar ekmek tebligi ve hijyen konusunda egitildi.

Firincilara Hijyen Konusunda Egitim Verildi

Ülkemizde ekmek üretim sektöründe faaliyet gösteren çalisanlarin, yürürlükte olan Ekmek Tebligi ve hijyen konularinda egitim almalari amaciyla Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimiz ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu arasinda bir protokol imzalanmistir. Bu protokol geregi Ilimizde faaliyette bulunan ekmek firinlarinda çalisan personelin tamamina 4 Eylül 2012 tarihinde Il Müdürlügü toplanti salonunda egitim verildi. Egitim toplantisina Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birligi Baskani Ahmet Yenilmez, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçin Coskuner, Gida ve Yem Subesi Müdürü Ahmet Karapinar ve ilimizde ekmek sektöründe çalisan tüm personel katildi.
Egitim toplantisinda bir konusma yapan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, “Ilimizde gida kontrol hizmetleri Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügümüzce yürütülmektedir. Gida kontrolleri bir plan dahilinde yürütülmekte ve bunun yaninda 174 Alo Gida Sikayetleri gibi durumlarda da plan disi denetimler uygulanmaktadir. “Ekmek ve Ekmek Çesitleri Tebligi” geregince tüm üretim ve satis yerlerinin teblig kapsaminda yeni getirilen uygulamalara göre denetimleri sürdürülmektedir. Söz konusu teblig kapsaminda ekmek üretiminde, dagitiminda ve satisinda çalisan tüm personelin hijyen egitimi almasina iliskin zorunluluk getirilmistir. Bugün bu kapsamda hijyen egitimi ve yeni ekmek tebligi hakkinda bilgiler verilecektir. Egitim sonunda katilimcilar sinava tabi tutularak sinavda basarili olan çalisanlara sertifikalari verilecektir” dedi.
Bu sertifikalarin 5 yil boyunca geçerli olacagini belirten Il Müdürü Öztiryaki’nin konusmasinin ardindan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birligi Baskani Ahmet Yenilmez ve Gida ve Yem Sube Müdürü Ahmet Karapinar Ilimizde bulunan ekmek üretim isletmelerinin söz konusu tebligde belirtilen hususlara hassasiyetle uyulmasi gerektigini belirttiler.
Konusmalarin ardindan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçin Coskuner hijyen ve sanitasyon, Gida Mühendisleri Ferhat Ünver ile Atilla Sucu ise ekmek tebligi hakkinda katilimcilara bilgi verdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284