Fotograf Ustalari Selçuklu Fotofestte Bulustu

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Türk fotograf sanatina katkida bulunmak amaci ile düzenlenen Selçuklu Fotograf Festivali sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanindan usta fotografçilari Konya’da bulusturan dört gün süren festivalin son gününde ödül heyecani yasandi.

Fotograf Ustalari Selçuklu Fotofestte Bulustu

Selçuklu Ulusal Fotograf Yarismasi kapsaminda 76 katilimci 807 fotografi ile Selçuklu Belediyesi sinirlari içinde çekilen “Selçuklu’da Ekonomik ve Sosyal Yasam”, “Selçuklu’da Spor”, “Selçuklu’da Tarih” ve “Selçuklu’da Gece” kategorilerinde çektikleri fotograflarla yarismaya katildi. Festivalde sergileme ve mansiyon ödülüne layik görülen fotograflar da ödüllendirildi. Festivale Konya’dan katilan 5 fotografçiya da “Konya Özel Ödülü” verildi. Festival kapsaminda “Selçuklu’da Ekonomik ve Sosyal Yasam” kategorisinde Seçkin Yenici (Aydin), “Selçuklu’da Spor” kategorisinde Yüksel Açikgöz (Konya), “Selçuklu’da Tarih” kategorisinde Emre Bostanoglu (Kocaeli) ve “Selçuklu’da Gece” kategorisinde Cihan Karaca (Aydin) birinci oldu. Fotografçilar Muhammet Ünal, Celal Gezici, Mehmet Uluyurt, Mehmet Koru ve Yüksel Açikgöz de jüri degerlendirmeleri sonucunda “Konya Özel Ödülü”nü almaya hak kazanan isimler oldu.
Sanatçilar Sille Için Kiyasiya Yaristi
Selçuklu Fotograf Festivali kapsaminda bu yil 5’ncisi düzenlenen Sille Ulusal Çagrili Fotograf Yarismasi ile de ülkemizin farkli sehirlerinden gelen 10 basarili fotograf sanatçisi festival boyunca Sille’de çektikleri fotograflar ile “Sille’de Yilin Fotografçisi” ödülünü kazanabilmek için yaristi. Hasan Açan (Batman), Abdullah Apan (Konya), Ufuk Isleker (Karaman), Mine Evren Ertugrul (Istanbul), Tolga Özdemir (Istanbul), Levent Ural (Adana), Yavuz Yaman (Sakarya), Zeliha Ertunç (Adana), Salim Simsek (Mugla) ve Dervis Özcan (Mersin) bu yilin çagrilan sanatçilari oldu. 10 fotografçi tarafindan çekilen 100 fotograf arasindan seçilen 30 fotograf sergilenmeye hak kazandi. Ayrica bu 30 fotograf arasinda en çok fotografi bulunan fotograf sanatçisi “Sille’de Yilin Fotografçisi” oldu.
"Sille'de Yilin Fotografçisi" ödülü jüri degerlendirmeleri sonucunda Abdullah Apan’a (Konya) verildi.
Festival sonunda Türk fotograf sanatinin degerli hocasi Prof. Dr. Sabit Kalfagil’e “Türkiye'de Yilin Fotografçisi Onur Ödülü”, Banglades’ten gelen fotograf sanatçisi Mahfuzul Hasan Rana’ya da “Dünya’da Yilin Fotografçisi Onur Ödülü” verildi. Yarismanin jüri üyeleri arasinda ülkemizin fotograf ustalari Prof.Dr. Sabit Kalfagil ve Ibrahim Zaman da yer aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284