Fuar Ve Kongre Merkezi Karaman’a Prestij Kazandıracak

Karaman Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, son derece fonksiyonel bir şekilde tasarlanan merkezin 2016 yılı içerisinde hizmete gireceği bildirildi.

Fuar Ve Kongre Merkezi Karaman’a Prestij Kazandıracak
İlimizde yıllardır eksikliği hissedilen ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir mekân olarak; Karaman Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Elmaşehir Mahallesi’ne yapılan Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızla yükseliyor.
20 bin 35 metrekare alan üzerine inşa edilen projenin betonarme kaba inşaatı tamamlandı, çelik imalatları % 80 oranında bitti, dış cephe kaplama ve yalıtımları da tamamlanarak iç detaylara geçildi.
Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapısı ve fonksiyonları ile Karaman'a büyük prestij kazandıracağını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman’ımız için büyük öneme sahip olan Fuar ve Kongre Merkezi’nde çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Fuar ve Kongre Merkezi son derece fonksiyonel bir şekilde tasarlandı. Açık ve kapalı fuar alanları, toplantı ve seminer salonları ve çeşitli sergilerin yapılabileceği salonların bulunduğu merkezde ayrıca toplantı, konferans ve seminerler esnasında simültane (aynı anda) dil çevirilerinin yapılabileceği bir sistem bulunacak. Proje hizmete girdiğinde hem şehrimizdeki programlara hem de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. İnşallah 2016 yılı içerisinde Fuar ve Kongre Merkezi’ni tamamlayarak Karamanımızın hizmetine sunacağız” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284