Gazeteci Ve Milletvekilline Yipranma Hakki

Meclis Genel Kurulu`nda dün SGK yasa tasarisina eklenen düzenlemelerle gazeteci ve milletvekilleri 2008 yilinda kaybettikleri `yipranma hakki`na yeniden kavusurken, yapilan bir baska düzenleme ile de SSK ve Bag Kur emeklisi milletvekilleri ile Emekli Sandigi`ndan emekli milletvekilleri arasindaki `maas` farki giderildi. SSK ve Bag Kur emeklisi milletvekilleri yasanin yürürlüge girmesinin ardindan Emekli Sandigi`ndan emekli milletvekilleriyle ayni emekli ayligi alacak.

 Gazeteci Ve Milletvekilline Yipranma Hakki

Bu ise SSK ve Bag Kur emeklisi milletvekillerinin de tipki Emekli Sandigi'ndan emekli milletvekilleri gibi 6 bin lira civarinda emekli maasi almasini saglayacak.
90 GÜN FIILI HIZMET ZAMMI
Düzenleme, gazetecilerin daha önce oldugu gibi fiili hizmet zammindan yararlanmasini öngörüyor. Böylece 'basin karti sahibi gazeteciler' yilda 90 gün fiili hizmet zammindan yararlanacak. Milletvekilleri de yilda 90 günlük yipranmadan yararlanacak. Yasayla prim borcu oldugu için bir yakininin üzerinden doktora giden Bag- Kur'lular, SGK tarafindan bu konuda kendilerine çikarilacak borçlari ödemeyecek. Emekli olduktan sonra kamuda çalismaya devam edip, emekli ayligiyla birlikte maas da alan memurlar, bu ayliklara iliskin borçlarini taksitlendirebilecek.

Kaynak: sabah.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284