Gazeteci-Yazar Seref Oguz: “Yakin Gelecekte AB Ülkelerine Vize Koyacagiz”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Girisimciler Toplulugunun davetlisi olarak Karaman’a gelen Sabah Gazetesi yazari Dr. Seref Oguz, “2012’de Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Gazeteci-Yazar Seref Oguz: “Yakin Gelecekte AB Ülkelerine Vize Koyacagiz”
KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Yunus Emre Konferans Salonu’nda 1 Mart Persembe günü saat 15.00’te gerçeklestirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karatas, üniversitenin idari ve akademik personeli ile ögrenciler katildi.
Konferansin açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün Genç Girisimciler Topluluguna tesekkür ederek, ”Seref Oguz’u üniversitemizde görmekten mutluluk duymaktayiz. Konferansa ilginin yüksek olmasi ayrica memnuniyet vericidir. Faydali sonuçlar elde edecegimiz bir çalisma olacagina inaniyorum.” dedi.
Slayt gösterisi esliginde sunumunu gerçeklestiren Dr. Seref Oguz konusmasina “Bugün tarihi bir gündür. Çünkü Türk parasi sembolüne kavusmustur. Parasinda sembolü bulunan sayili ülkeler arasinda yerimizi aldik.” diyerek basladi. 2008’de ABD’de baslayan ekonomik krizden bahseden Oguz, paradan para kazanma döneminin çökmesiyle tüm dünyada krizin bas gösterdigini belirtti. Türkiye’nin bu krizde büyük bir direnç gösterdigini söyleyen Seref Oguz sözlerine söyle devam etti:” Biz bu filmi daha önce gördük. 2001’de edindigimiz tecrübe isimize yaradi ve 2008 krizini hafif geçirdik. Bu noktada güçlü bir iktidarin olmasi bizim için sansti.”
Sabah Gazetesi yazari Dr. Seref Oguz, 2012’de ekonomik hayatta yasanacaklara vurgu yaparak tahminlerde bulundu. Oguz, bu yil bütün dünyada durgunluk beklendigini ifade ederek “Türkiye için biçilen büyüme binde 8, benim sezgilerim bunu binde 6 olarak öngörüyor.2012’de ülkemiz üçüncü vitesten dördüncü vitese hatta besinci vitese geçecektir. Avrupa ise daha yavas ilerleyecek.” diye konustu.
Türkiye olarak önümüzde gidilecek çok yol oldugunu dile getiren Oguz: “Girisimciyiz ancak aklimizla degil gözümüzle düsünüyoruz. Kötü bir sey daha yapiyoruz, birbirimizi taklit ediyoruz. Önce ates edip, sonra nisan aliyoruz.” dedi.
Esprili bir dille Türk ekonomisine iliskin örnekler veren Dr. Seref Oguz, dünya ekseninin kaydigini belirtti. Uluslararasi birçok sirketin genel merkezlerini Istanbul’a tasidigina dikkati çekti. Türkiye’nin bütün ticaret yollarindan geçen köprü bir ülke oldugunu, doymamis pazarlarin burnunun dibinde bulundugunu vurguladi. Oguz “Artik Türkiye olarak attigimiz her adim dünyanin en iyisi olma noktasindadir. Yakin gelecekte AB ülkelerine vize koyacagiz. Ülkemiz 2015-2018 yillari arasinda dünya ekonomisinde 14. siraya yükselecektir.” seklinde konustu. Ögrencilere ekonomiye iliskin önemli tavsiyelerde bulunarak, genç girisimcilerin baskalarinin fasoncusu olmasini istemedigini ifade etti.
Karaman’da olmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade eden yazar Oguz; Karaman’in Türk dilinin baskenti olarak anilmasinin kendisini gururlandirdigini söyledi. Dr. Seref Oguz “Bilisim sektörüne Türkçe kelimeleri bizzat kendim kattim. Bu açidan bakildiginda Karamanoglu Mehmet Bey’in iyi bir torunu oldugumu düsünüyorum.” dedi
“Firsatlar ancak gelirken yakalanir, arkasindan kosularak degil” sözleriyle sunumunu noktalayan Sabah Gazetesi yazari Dr. Seref Oguz, KMÜ ögrencilerinin sorularini cevaplandirarak konferansi tamamladi. Etkinligin sonunda katkilarindan dolayi Dr. Seref Oguz’a KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284