Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Kemal Önder Demirkollu Seçildi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı 05 Nisan Pazartesi günü gerçekleşti. 2 adayın yarıştığı seçimde Anadolu Ajansı temsilcisi Mehmet Çetin ile Gündem Gazetesi sahibi Kemal Önder Demirkollu kıyasıya yarıştı. Yapılan seçimlerden sonra her iki ismin oyu da 12 -12 çıkınca kuraya gidildi. Kura sonucunda ise Kemal Önder Demirkollu Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına seçildi.  

Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Kemal Önder Demirkollu Seçildi

Demirkollu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:” Basın mesleği bu güç birliğinden, kaynaşma ve dayanışma ortamından maalesef nasibini alamayan sektörlerdendir.

Bugün cemiyetimize üye olan arkadaşlarımızla iftihar ettiğimiz gibi, üyelikleri yapılmamış diğer basın mensubu arkadaşlarımızın da üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sektöre çatı vazifesi görmesi gereken cemiyetimize işlevlik kazandırmak, kapsayıcılığını ve kucaklayıcılığını yükseltmekle yükümlü olduğumuz net bir şekilde ortadadır.

Her bir yayın organının en az bir üyesi ile temsil edilmesi gereken bu gibi yerlerde aynı aileden çok sayıda kişinin bulunması, sadece bulunmakla kalmayıp söz sahibi olması demokrasi adına üzüntü verici bir durumdur.

Adaylığımız konusunda ilimizde faaliyet gösteren, aktif olarak basın sektöründe yer alan arkadaşlarımızla uzun istişareler gerçekleştirdik.

Nitekim aynı söz ve tepkilerin yoğun olması üzerine bugün burada sizlerin karşısındayım.

Göreve geldiğimiz takdirde mesleğin hak ettiği değeri görmesi adına çalışacağımıza, meslektaşlarımıza cemiyet olarak doğru istikametler çizeceğimize olan inancımız tamdır.

Yönetim olarak, ‘Küçük olsun benim olsun’ anlayışına son verecek, sektörün tüm emektarlarına kapılarımızı açacağız.

Üye çalışmalarımızda bize yakın, kendi çalışanımız veya bize uzak isimler diye bir ayrım yapmayacak her bir meslektaşımıza aynı mesafede olacağız.

Hayatını kaybedeli 2 yıl olan bir ağabeyimizin halen delege listesinde olması cemiyete üye olup ta gerçekleşen seçimlerden bir haber olması bile, cemiyetle üyeler arasındaki bağın ne kadar kopuk olduğunu göstermiyor mu?

İşte biz bu vurdumduymazlığa ve kişilerin önemsiz görülmesine karşıyız.

Burada sizlere ifade ettiğim sözlerim tamamı sektörümüzde bu zamana kadar kısık ses olarak faaliyetlerini devam ettiren tüm arkadaşlarımın ortak görüşüdür.

Bize göre vurdumduymaz bir yönetim ortaya koyan, sektörü sandıktan kaçıran ve demokrasiyi byy pass etmeye özen gösteren tüm ağabeylerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Zira bu tavıra bir tepki olarak, sektörde bu zamana kadar olmamış-görülmemiş bir birliktelik ortaya çıkmıştır.

Bizler yılda zorla bir kez hatırlatılan meslek üyeleri olmak istemediğimiz gibi, bu temsil makamının da saltanat olmadığına inanıyoruz.

Dolayısıyla cemiyetimizi, başkanın kendisinden sonraki yönetim ve başkanı belirlemesi gibi komik bir durumdan da çıkarmak istiyoruz.

Bu nedenle göreve gelsek te, gelmesek te geçmişe dair bütün imzaların kriminal incelemesini isteyecek, alınan kararların istişare ile mi bireysel mi alındığını hukuken araştıracağız.

Değerli büyüklerim, kıymetli meslektaşlarım,

Zaman ve mekân değişiminin, iş konulu seyahatlerin bireylerin ufkunun açılması ve düşüncelerine zenginlik katması bakımından imkân sağladığı gerçektir.

Bu bağlamda önümüzdeki süreçte mesleki bakımdan ne durumda olduğumuzu görmek, çağı ve teknolojiyi yerinde incelemek adına yurt içi ve yurt dışı seyahatler planlıyoruz.

Şehrimizde ‘Reklam veren’ olarak tabir ettiğimiz belli başlı firmaların dışında sektöre gelir sağlayacak portföy çalışması yapıyoruz.

Bu çalışmamız tamamlandığında her bir üyemize ait kurumlarının gelirinin artacağına inanıyorum.

Tamamına yakını alaylı isimlerden oluşan arkadaşlarımızın nitelikli birer basın mensubu olması adına mesleki eğitim seminerleri düzenleyeceğiz.

Cemiyetimize, içerisinde toplantıların yanı sıra çeşitli eğitim faaliyetlerinin de yapılabileceği bir hizmet binası kazandıracağız.

Bu çalışmalarımızı yaparken de, asla siyasi veya bürokrasi kesiminden talepte bulunmayacak ve oluşturacağımız kaynaklardan istifade edeceğiz.

15 günde bir toplantı yapmayı planladığımız yeni süreçte, her bir üyemizle kuvvetli bağlar oluşturacak ve her üyemizin acı-tatlı gününde bir ve beraber olacağız. Üyelerimizin yaptığı haber ve yazılarından dolayı yaşayacakları sorunları anlaşacağımız avukat ya da avukatlarla da hemen müdahalede bulunacağız.

Özellikle alanda olan arkadaşların en büyük sorunlarından birisi kimlik kartı sorunudur. Bunu da en kısa zamanda üyelerimize ait cemiyet logolu kimlik kartı ve araçlarına ait trafik kartı çıkarttıracağız. Bunu da Karaman Valiliği, Başsavcılık, emniyet ve belediye ile resmi ortak çalışma ile yapacağız.

Daha birçok proje ve uygulamayı hayata geçirmeyi ümit ediyor, mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına heyecan duyuyoruz.

KARAMAN GAZETECİLER CEMİYETİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU GENEL KURUL ORGANLARI ADAY OY PUSULASI

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE ADAY LİSTESİ

1- Kemal Önder Demirkollu

2- Hacı Ali Güley

3- Muammer Şen

4- Serdar Özgür

5- Abdulkadir Akkoca

YÖNETİM KURULU YEDEK ADAY LİSTESİ

1- Murat Güler

2- Durmuş Şıkşık

3- İbrahim Ethem Büyükköse

4- Memiş Argın

5- Abdullah Atael

DENETLEME KURULU ADAY ÜYE LİSTESİ

1- Hamza Ünlü

2- Süleyman Coşgun

3- Necati Ermiş

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYE LİSTESİ

1- Halil İbrahim Çelikyön

2- Mustafa Şenol

3- Mehmet İssi

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU DELEGELERİ

1- Kemal Önder Demirkollu

2- Hacı Ali Güley

3- Abdulkadir Akkoca

İNTERNET GAZETECİLER FEDERASYONU DELEGELERİ

1- Serdar Özgür

2- Hacı Ali Güley

3- Muammer Şen

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284