Gece Egitimleri Devam Ediyor

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünce bitkisel ve hayvansal üretim konularinda çiftçileri bilgilendirmek amaciyla Il Müdürü Ismail Uluad ile birlikte sube müdürlerinin de katildigi gece egitimi geçtigimiz aksam Mesudiye köyünde yapildi.

Gece Egitimleri Devam Ediyor
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad ilk gece egitimin düzenlendigi Mesudiye köyünde yaptigi konusmada, “Çiftçilerimizin gün boyunca tarlada, bag ve bahçesinde veya hayvancilikla ilgili islerde çalismalari sebebiyle egitim çalismalarimizi daha çok geceleri düzenliyoruz. Bu sekilde bir taraftan çiftçilerimizin katilimi daha yüksek gerçeklesirken, diger taraftan egitimler daha verimli geçmektedir. Hangi tarimsal konuda olursa olsun, çiftçilerimizin ihtiyaç duydugu konularda egitim vermeye haziriz. Il Müdürlügümüzce 2011-2012 üretim sezonunda Il Müdürlügümüz yönetiminde görev alan arkadaslarimiz ile konu uzmanlari çiftçilerimize gece egitimlerinde bilgiler vereceklerdir” dedi.
Yapilan gece egitiminde tarimla ilgili konularda; biçerdöver kontrolleri, bugday ekimi ve yetistiriciligi ve özellikle Mesudiye Köyünde ekim dikim alani son yillarda artan dane misir yetistiriciligi, tohum seçimi, misir hasadi, ayrica hayvan yetistiriciligi, hayvan sagligi, hayvan bakim ve beslemesi, hayvancilikla ilgili desteklemeler ve kooperatif kurma çalismalari ile ilgili bilgiler verildi.
Egitim sonunda Mesudiye Köyünde Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin kurulmasina, kooperatifçilik merkezi sagim üniteli 300 bas damizlik sigir yetistiriciligi projesi uygulamaya karar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284