“Geleceğe Nefes” Kampanyasında Karaman %13’lerde

Daha yeşil bir Türkiye daha yeşil bir Karaman için fidanların toprakla buluşturulduğu “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında 5000 fidan toprakla buluşturuldu.

“Geleceğe Nefes” Kampanyasında Karaman %13’lerde

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak olan “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında tertiplenen program 11 Kasım 2020 Çarşamba günü Siyaser Mahallesi’nde bulunan alanda yapıldı. Programa Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, eşi Munise Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliği Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Geleceğe Nefes kampanyasında ülkemiz genelinde 81 ilimiz ve 922 ilçemizde aynı anda saat 11:11’de fidan dikimi gerçekleştirildi. Geleceğe Nefes kampanyası dâhilinde bu etkinliğe 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermiş olup, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarından yoğun katılım olmuştur. Talep edilen tüm fidanlar Orman Genel Müdürlüğünce karşılanmıştır. Geleceğe Nefes etkinliği kapsamında; Karaman ve Ermenek Orman İşletme Müdürlüklerince Karaman İlinde 6 noktada 10 bin adedin üzerinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimi için bulunduğumuz Siyaser mevkiinde 5 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. İlimizde 2020 yılı Ormancılık faaliyetleri kapsamında ağaçlandırma çalışmalarıyla fidan dikiminin çalışmalarına başlanmış olup, yılsonuna kadar tamamlanacak olan fidan dikimleriyle yaklaşık 800 bin adet fidan toprakla buluşturuluyor” denildi. 
https://gelecegenefes.com/ internet sitesi üzerinden 11 Kasım 2020 Çarşamba saat 13.06’da edinilen bilgilere göre “Geleceğe Nefes” kampanyasına Karamanlıların katılım oranı oldukça düşük. %13’lük bir katılımın olduğu “Geleceğe Nefes” kampanyasında Karaman ili için Hedeflenen Fidan: 1.265.900
Sahiplenilen Fidan: 171.749. Ücretsiz bir uygulama olan https://gelecegenefes.com/ sayfası üzerinden sizlerde ücretsiz fidan sahiplenebiliyorsunuz. Adınızı, soyadınızı ve mail adresinizi yazdığınız alanı doldurduktan sonra "KATIL” butonuna tıklayarak adınıza fidan dikilmesini sağlıyorsunuz. Haber merkezi olarak bizlerde toplamda 20 adet fidan katılımıyla ile Karaman/Ayrancı ve Güneysınır bölgelerinde “Geleceğe Nefes” olduk. 
Türkiye genelindeki rakamlara bakıldığında ilk beş ilin yüzdelik dilimleri şu şekilde; Hatay %99, Hakkâri %93, Amasya %84, Iğdır %80, Zonguldak %76. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284