Gelecegin Satranççilari Karaman’da Yetisiyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde devam eden kurslarda gelecegin satranç ustalari yetisiyor.

 Gelecegin Satranççilari Karaman’da Yetisiyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Satranç Il Temsilciligi’nin açtigi satranç egitimleri hiz kesmeden devam ediyor. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’in egitime ve spora verdigi büyük önem dogrultusunda çalismalarin kararli bir sekilde gerçeklestigi satranç kurslari ögrencilerden yogun ilgi görüyor. Satranç Egitim Merkezi’nde ve Piri Reis Gençlik Merkezinde gerçeklesen satranç kurslari üç ayri grupta düzenleniyor ve toplam 80 ögrenciye dersleri hocalari tarafindan veriyor.

"TÜRKIYE’DE ILK SIRADAYIZ"
Türkiye’de satranç kulübü ve satranç egitim merkezi bakimindan ilk sirada olduklarini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Ilimizde satranç bransinda faaliyet gösteren 34 spor kulübümüz ve 4 bin 600 lisansli sporcumuz bulunmaktadir. Kulüplerimizden Belediye Spor Kulübü ve Saglik Spor Kulübü birinci ligde, diger otuz iki takimimiz ise ikinci ligde mücadele etmektedir. Faaliyet gösteren Satranç Egitim Merkezimiz ise Türkiye’nin en büyük Satranç Egitim Merkezi dir. Milli Takim Havuzunda ve Türkiye’nin ilk 120 sporcusu arasinda sporculari oldugunu kaydeden Kisacik, Karaman’daki satranç antrenörlerinden 10 tanesinin 2.kademe oldugunu, bunun yaninda bir ulusal ve bir de uluslar arasi hakem oldugunu ifade etti.
"HER ZAMAN YANLARINDA OLACAGIZ"
Insan vücudunun saglikli olmasi için spor yapmanin büyük önemi oldugunu, nasil ki bedeni gelistirmek ve zinde tutmak için çesitli sporlar yapiliyorsa, beynin de sporunun satranç oldugunu belirten Il Müdürü Kisacik, "Buraya satranç ögrenmeye gelen çocuklarimizi ve onlari buraya getiren velilerini tebrik ediyorum. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde egitim gören çocuklarimizin büyük basarilara imza atacagina inaniyorum. Ben de her zaman ögrencilerimizin yaninda ve destekçileri olacagim" seklinde konustu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284