Geleneksel Türk Okçulugu Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Arama Kurtarma ve Doga Sporlari Toplulugu (KARDOS) tarafindan “Geleneksel Türk Okçulugu” konulu bir egitim semineri düzenlendi.

 Geleneksel Türk Okçulugu Anlatildi
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 12 Aralik Çarsamba saat 14.30’da gerçeklestirilen seminere Sekizinci Renk Dernegi Baskani Osman Gözel konusmaci olarak katildi.
Semineri KMÜ Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Selahattin Akpinar, akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci takip etti.
Seminerde konusan Osman Gözel ilkçagdan günümüze kadar tarihte okçulugun önemini anlatti. Gözel, ok’un avcilik ve toplayicilik zamaninda insanlarin elindeki tek silah oldugunu ve yazi uygarligina varincaya kadar okçulugun önemini sürdürdügünü söyledi.
Gözel, Osmanli döneminde okçulugun Ortadogu ve Avrupa ülkelerinden yüzyil kadar önce ve Yeniçag’dan itibaren düzenli bir sportif faaliyet oldugunu belirtti, okçulugun atesli silahlarin savas alanlarina çikmasindan sonra da devam ettigini sözlerine ekledi.
Menzil okçulugunun önemine de deginen Osman Gözel, “Menzil okçulugu, Türk okçulugunun ve Osmanli kompozit yayinin dünyada taninmasinin sebebidir.’’ dedi.
Görsel materyallerle sunumunu zenginlestiren Osman Gözel’e katkilarindan dolayi KMÜ Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284