“Gelin Cana Can Katalim” Standi Açildi

Organ bagisina dikkat çekmek ve organ bagisindaki sayiyi arttirmak amaciyla Ilimiz Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi ve Karaman Devlet Hastanesi Molla Fenari Caddesi üzerinde bulunan P.T.T. önünde bilgilendirme standi açti.

“Gelin Cana Can Katalim” Standi Açildi

Ilimiz Kamu Hastaneleri Birligi tarafindan yapilan açiklamada “Organ bagisi; bir insanin organlarinin bir kisminin veya tamaminin, henüz saglikli iken, serbest iradesi ile tibben yasami sona erdikten sonra, baska insanlarda yararlanilmak üzere bagislanmasidir. Hayat kurtarma anlaminda, saglikli olan her organ bagislanabilir. On sekiz yasini doldurmus olan herkes; basta kalp olmak üzere, akciger, böbrek, karaciger ve pankreas gibi organlari kalp kapagi, göz kornea tabakasi, kas ve kemik iligi gibi dokulari bagislayabilmekte ve bunlar günümüz tip teknolojisinde nakledilebilmektedir.Bir kisi organlarini bagislayarak birçok insana yasama sansi verebilir. Türkiye'de birçok devlet ve üniversite hastanesinde organ bagisi islemleri yapilmaktadir. Çesitli kurum ve kuruluslar, zaman zaman organ bagisi kampanyalari düzenlemektedir. Organ Bagisinin dini yönden sakincasinin olup olmadigi tartisilan ülkemizde; Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu 6.3.1980 tarih ve 386 sayili karari ile organ naklinin caiz oldugu açiklanmistir.Bizler de Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi ve Karaman Devlet Hastanesi olarak; halkimizi bilgilendirmek ve organ bagisinin önemini vurgulamak amaci ile 12 Nisan 2013 tarihinde P.T.T. önünde stant açtik” ifadelerine yer verildi.
“Gelin Cana Can Katalim” sloganiyla organ bagisi konusunda bilgilendirmenin yapildigi stantta görevli bulunan Karaman Devlet Hastanesi Organ Bagis Birim Sorumlusu Hemsire Sultan Akçasiz bilgi almak isteyen Karamanlilara açiklamalar yaparken açiklamalarinda bagislanan organlarla birçok hayatin kurtulabilecegini vurguluyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284