Genç Aşçılar Final İçin Yarıştı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programında okuyan öğrenciler uygulamalı final sınavında kıyasıya mücadele etti. Öğrencilerin final sınavı için düzenlenen yemek yarışmasında 50’ye yakın öğrenci, KMÜ Uygulama Mutfağında yaptıkları yemekleri jüri üyelerinin beğenisine sundu.

Genç Aşçılar Final İçin Yarıştı

Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Yüksel, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Yüksekokul Sekreteri Eyüp Arslan ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Nizamoğlu'nun yanı sıra Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Öğretim görevlilerinin yer aldığı jüri heyeti yemekleri tek tek tadarak öğrencilerin final notunu verdi.

Birbirinden lezzetli 60’ı aşkın yemeğin beğeniye sunulduğu yarışmada öğrenciler yaptıkları yemek neticesinde alacakları notu heyecanla beklerken jüri üyeleri ise öğrencilerin emekleri ile ortaya çıkan sunumları tatma şansı buldu.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Şen, final sınavının ardından bir değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu: “Katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri derecelerle KMÜ’nün ismini uluslararası alanda duyuran öğrencilerimiz bugün Türk mutfağı ve dünya mutfağından örnekler sundular. Diğer üniversitelere kıyasla bizim üniversitemizin öğrencileri uygulama kısmına daha erken geçiyor ve bu uygulama da onları mezuniyetlerinden sonra bir adım daha öne taşıyor. Öğrencilerimize ve değerli görüşlerini bizimle paylaşan jüri üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284