Genç Çevreci Elçiler Illerine Döndüler

Tüketici ve Çevre Egitim Vakfi (TÜKÇEV)tarafindan Ankara Crowne Plaza Otel’de düzenlenen “Tükçev Akademi Genç Liderler Kampi” birçok ilde yanki uyandiracak bir kamp gerçeklestirdi.

Genç Çevreci Elçiler Illerine Döndüler

Kamp için Türkiye genelinde bin ögrenci arasindan Karaman’i ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini temsil etmek üzere KMÜ Kamu Yönetimi 3.sinif ögrencisi ve Karaman Gençlik Merkezi Gençlik lideri Nurcan Akkurt seçildi.
Akkurt ”Çevre koruma bilincini Karaman’da 7’den 70’e ulasarak herkese asilama hususunda; büyük küçük, yeryüzünde yasayan her tüketicinin üzerinde hassasiyet göstermesi gereken önemli bir konu oldugunu düsünüyorum. Üç gün degerli egitmenler ve kaliteli katilimci arkadaslarla ayni atmosferde yer almaktan büyük bir memnuniyet duydum. Gençlerin fikirlerine bu derece deger verdikleri ve önemsedikleri için TÜKÇEV ailesine çok tesekkür ederim. Bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Çevre adina Karaman’da güzel yeniliklere imza atacagiz.”Dedi.
Tüketici ve Çevre Egitim Vakfi (TÜKÇEV) Baskani Av. Beyhan Aslan etkinlikte yaptigi konusmada, “Bilinçsiz tüketim ve çevre duyarsizligi konusu yasadigimiz dönemin en büyük problemidir. Bu konulardaki bilincin toplumun tamamina yayilmasi asamasinda gençlerin bizim için ne kadar önemli oldugunun farkindayiz. Bu nedenle gönüllülügün bilincinde, kendi yerelinde de fark olusturan, sürdürülebilir projelerin öncülügünü gerçeklestirebilecek donanimda genç liderler yetistirmek amaciyla toplanmis bulunuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanina ulasan sosyal kampanyada yaklasik 30.000 üniversite ögrencisine ulasilmis olup, TÜKÇEV Genç Liderler Akademisi için bine yakin ögrenci basvurmustur. Özel jüri tarafindan sinirli sayida katilim kontenjani olan program için Türkiye genelinde 40 ögrenci seçilmistir. Seçilen tüm ögrencileri tebrik ediyorum. Programa katilan ve destek veren herkese sükranlarimi sunuyorum”dedi.
Programda, Çevre ve Tüketim konusunda Özyegin Üniversitesi’nden Dr. Pinar Özuyar, Sosyal Girisimcilik konusunda Habitat Kalkinma ve Yönetisim Dernegi Onursal Baskani TOBB Genç Girisimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Sezai Hazir, Üniversitelerde Kulüp Kurulumu ve Yönetimi konusunda ODTÜ Verimlilik Toplulugu Yönetim Kurulu Baskani Alper Baltas, Ulusal Iliskilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Seda Bora ve Uluslararasi Iliskilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gencer Gençoglan, Gençlik ve Çevre çalismalarinda Proje ve Fon Yönetimi konusunda Ulusal Ajans egitmenlerinden Necmettin Yemis ve Birlesmis Milletler GEF SGP Türkiye Koordinatörü Gökmen Argun, Sosyal Medya Yönetimi konusunda Sosyal Medya 360 Genel Müdürü Emin Sen, Sosyal Inovasyon konusunda Change.org Türkiye koordinatörü Dr. Uygar Özesmi ve Sürdürülebilirlik konusunda Eko-IQ Genel Yayin Yönetmeni Baris Dogru tarafindan sunumlar gerçeklestirildi.Organizasyona Gençlik ve Spor Bakanligi Müstesari Doç.Dr.Basri Hakan Hakyemez, Çevre ve Sehircilik Bakanligi Bakan Yardimcisi Muhammet Balta da katilar gençlere seslenerek konuya önemli vurgu yaptilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284