Genç Fizyoterapistten Örnek Davranış

Karaman’da özel bir Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan Rukiye Tesbi, Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Takımı sporcularıyla birlikte antrenmanlara katılarak sporculara gönüllü olarak hizmet veriyor.

Genç Fizyoterapistten Örnek Davranış

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde geçen yıl kurulan ve engelli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Oturarak Voleybol takımına ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Bedensel engelli vatandaşların spor yapma arzusuna kayıtsız kalamayan birçok meslek grubundan vatandaş ise elini taşın altına koyarak bedensel engelli sporculara gönüllü olarak hizmet veriyor.

Yeni sezon hazırlıklarına aralıksız bir şekilde devam eden Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Takımını hiçbir antrenmanda yalnız bırakmayan genç fizyoterapist Rukiye Tesbi, sporcuları bu yolda yalnız bırakmayan vatandaşlardan biri. Karaman’da bu yıl göreve başlayan Tesbi, bedensel engelli sporcuların her antrenmanına katılarak, sporculara gönüllü olarak hizmet veriyor.

6 AYDIR HER HAFTA ANTRENMANLARA KATILIYORUM

Karaman’da basında çıkan haber doğrultusunda sporcuları antrenmanda ziyaret ettiğini ve azimlerinden çok etkilendiğini belirten Tesbi,” Daha önceki yıllarda bende profesyonel olmasam da amatör olarak voleybol takımlarında oynadım. Sporu ve voleybolu seviyorum. Zaten işim gereği sürekli rehabilitasyona ihtiyaç duyan bireylerle beraberim. Karaman’da böyle bir takımın olduğunu duyunca antrenmanlarını ziyaret etmek istedim. İlk gün baktım bir takım antrenöründen daha fazlası olmuş her şeyi yüreğiyle, vicdanıyla yapan bir takım abisi. Baktım çocukların böyle bir sosyal aktivite de olmasından dolayı mutlu olan, antrenman sonuna kadar köşede çocuklara top toplayan veliler. Birde kendime baktım benim ilgi alanımdaki voleybol, spor ve rehabilitasyon hepsi bu takımı kapsıyor. Mesleki açıdan da baktığımızda bu oyuncular çok çeşitli bedensel rahatsızlıklarından dolayı kas-iskelet sistemi etkilenmiş olan sporcular. Bende rehabilitasyon kısmında yardımcı olabileceğimi düşündüm ve yaklaşık 6 aydır her hafta antrenmanlara katılıyorum. Onlar mutlu oldukça, fayda gördükçe daha çok mutlu olup, elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışıyorum. Belki engelli sporcularımıza yapabilecek çok fazla maddi yardımım yok ama rehabilitasyon konusunda elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Çünkü onlar daha fazlasını hak ediyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284