Genç Girisimciler, Kendi Isini Kurabilecek

Gençlik ve Spor Bakanligi, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) ile genç girisimcilerin hayallerini gerçeklestirmelerine imkan sagliyor.

Genç Girisimciler, Kendi Isini Kurabilecek

Gençlik ve Spor Bakanligi, "Gencim, Girisimciyim, Güçlüyüm" sloganiyla Adiyaman, Ankara, Aksaray, Bursa, Diyarbakir, Erzurum, Istanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa ve Trabzon illerindeki gençlik merkezlerinde KOSGEB is birligiyle gerçeklestirecegi, ‘Genç Girisimciler Için Uygulamali Girisimcilik Egitimi’ ile gençlerin potansiyellerini gerçeklestirmesine imkan sagliyor. Bu illerdeki gençlik merkezlerinde ücretsiz düzenlenecek olan girisimcilik egitimini basari ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girisimciler, KOSGEB'in yeni is kuranlara verdigi 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz krediye basvuru hakkina sahip olacak. Gerçeklestirilecek bu projeyle ayrica girisimciliklerin desteklenmesi ve istihdamin artirilmasi amaçlaniyor.
HEDEF KITLE 19-29 YAS ARALIGINDAKI GENÇLER
Uygulamali Girisimcilik Egitimi'nin hedef kitlesinde, kendi isini kurmak isteyen 18-29 yas araliginda bulunan gençler yer aliyor. Genç girisimciler için dört asamali, 70 saatlik Uygulamali Girisimcilik Egitimi, sinif içi ders ve atölye çalismalari seklinde verilecek. Sektörel ve yerel düzeyde belirlenen ihtiyaçlar dogrultusunda egitim programina e-ticaret, dis ticaret vb. sinif içi egitim veya atölye çalismalari da eklenebilecek. Uygulamali Girisimcilik Egitimi'nde her bir sinif için en fazla 30 katilimci kabul edilecek ve katilimcilardan ücret alinmayacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284