Genç Hatipler Minberde

Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügünün her yil düzenlemis oldugu, Genç Hatipler Minberde; Hutbe Okuma Yarismasi Karaman Merkez Anadolu Imam Hatip Lisesi Uygulama Camisinde yapildi.

Genç Hatipler Minberde

Düzenlenen yarismaya, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt, yöneticiler, ögretmenler ve ögrenciler katildi.
Program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi. Yarisma öncesi konusan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, bu tür yarismalarin ögrenciler açisindan önemli oldugunu belirterek “Bugün burada yarisan ögrencilerimizden birisi yarismayi kazanarak ilimizi temsilen bölge yarismasina katilacaktir” dedi.
Imam Hatip okullarinin önemine de deginen Sultanoglu ögrencilere seslenerek “Sizler bu okullara daha nitelikli daha kaliteli kisiler olmak için geldiniz. Okullarimizda sosyal sorumlulugu gelismis ve ahlaki degerlerle yetismis ögrencilerimiz ülkemize ve dünyamiza çare bulacak nesiller yetisecektir” dedi.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci ise programda yaptigi konusmada dogru, güzel ve iyi olani karsimizdakine aktarmada hitabet sanatinin önemini belirterek, hitabet yeteneginin bu tür programlarda kazanildigini belirtti.
Konusmalarin ardindan yarismaya geçildi. Minbere çikan genç hatipler bölge yarismasina vize alabilmek için ter döktüler. Seçici kurul tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Nursi Talha Yildirim birinci olurken, 8 Nisan 2016 tarihinde ilimizin ev sahipliginde yapilacak olan bölge yarismalarina katilmaya hak kazandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284