Genç Nida Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Anadolu İmam Hatip liselerindeki kız öğrenciler arasında "Genç Ni̇da Kur'an-ı Keri̇mi̇ Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Genç Nida Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Rektör, İl Milli Eğitim Müdürü eşlerinin ve bayanların yoğun katılımıyla Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını okul müdiresi Alime Kaya yaptı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce bu yarışmaların Türkiye genelinde düzenlendiğini, bu yıl ilk olarak kız öğrenciler arasında bölge finalinin yapılacağını söyledi. İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, özgüven duygusunu geliştirmek, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu yarışmaların halk tarafından da katılımlarla desteklenmesinin coşkuyu ve heyecanı artıracağını belirtti.
Yarışmanın öğrencilere motivasyon ve heyecan kattığını ifade eden Kaya, "Burada mesele yarışmak değil, imam hatip liseli öğrencileri arasında bir heyecan, aidiyat ve motivasyon sağlamak . Özellikle memleketimizin, milletimizin din hizmetlerini yürütecek çocuklarımız arasında tatlı bir rekabet oluşturmak" dedi.
Daha sonra yarışmaya katılan kız öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuyarak performanslarını sergiledi. Dini musiki korosunun sergilediği sunumlarla renklendirilen programa ilgi yoğundu. İl protokol üyelerinin tamamının katıldığı programda manevi atmosfer yüksekti. Yarışma sonucunda;
Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sümeyye Kısacıkoğlu birinci,
Ermenek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Elif Demircan ikinci,
Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Liyahan Sarı üçüncü oldu.
Yarışmaya katılan diğer öğrencilere mansiyon ödülü verildi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284