Gençler Arası Şiir Okuma Ve Tiyatro Yarışmalarına Davet

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin 81 ilindeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençlerin katılabileceği gençler arası tiyatro ve şiir okuma yarışmalarının Karaman il elemeleri başlıyor.

Gençler Arası Şiir Okuma Ve Tiyatro Yarışmalarına Davet

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlendiği Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmaları’nın Karaman il elemeleri şiir okuma ve tiyatro kategorisinde düzenlenecek yarışmalarla başlıyor.

3 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Şiir Okuma Yarışmasıyla başlayacak il elemelerinde 14-17 ve 18-25 yaş arasında toplam 32 genç yarışacak. ‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla bu yıl ikinci kez organize edilecek yarışmada gençler milli şairlerimiz tarafından yazılan ‘Anne-Baba Sevgisi Temalı’ şiirleri ya da kendi yazdıkları şiirleri seslendirecek. 4 Mart Pazar günü saat 10.00’da Tiyatro Yarışmalarıyla devam edecek il elemelerinde ise 14-29 yaş arası 8 ekip yarışacak. ‘Hayallerini Sahne Taşı’ sloganıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek yarışmada gençler Vatan Sevgisi (üretkenlik, çalışkanlık, fedakarlık, bağımsızlık, şehitlik, dürüstlük, vatan savunması, dayanışma ve sadakat) konularında komedi ve dram dallarında yazdıkları özgün senaryoları sahneye taşıyacak.

4-5 Mart 2018 tarihleri arasında Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek Gençler Arası Şiir Okuma ve Tiyatro Yarışmalarına tüm halkımız davetlidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284