Gençler, Üniversite Tanıtım Ve Tercih Günleri Fuarında Buluştu

Unilook Türkiye ekibi tarafından ilimizde öğrenim gören 12.sınıf öğrencilerine yönelik 16-17 Nisan tarihlerinde Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri Fuarı gerçekleştiriliyor.

Gençler, Üniversite Tanıtım Ve Tercih Günleri Fuarında Buluştu

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuara, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, üniversite yetkilileri, kurum ve okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptı. Etkinliğe katılan öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bilginin bir sermaye olarak görüldüğü 21.yy’ın başlarında bilen daha üstünken kısa sürede gelinen noktada, artık kolay ulaşılan bilginin nasıl kullanıldığının, nasıl analiz edilip değerlendirildiğinin daha önemli hale geldiğini belirtti.

“Teknoloji cebimizdeki aygıtlarla iletişimin ötesinde bilişimi de mümkün kılar hale geldi”

Yapay zekaların günden güne daha fazla hayatımıza girmeye başladığına dikkat çeken Kuntoğlu, “Teknoloji, cebimizdeki aygıtlarla iletişimin ötesinde bilişimi de mümkün kılar hale geldi. Uzmanlar tarafından yapılan tahminlere göre bugün doğan bir çocuk yükseköğrenimini tamamladığı yıllarda yani 2040’lı yıllarda bugünün mesleklerinin %60-70 oranında artık kullanılmayacağı öngörülüyor. Bu demek oluyor ki değişeceğiz, değişeceksiniz. Ve bu değişim yeryüzünde hiçbir zaman olmadığı kadar hızlı olacak. Onun için gençler, bugün burada tanıtımı yapılan üniversitelerin veya gitmeyi aklınıza koyduğunuz üniversitenin doğru bir tercih olması, size ve hayallerinize hitap ediyor olması çok önemli. Çünkü hızlı gelişmelerle baş döndüren bu çağda, vakit kaybetmek; kendinize ve hedeflerinize yapılabilecek en büyük haksızlıktır” diye konuştu.

“2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için en büyük sermayemiz, gücümüz ve güven kaynağımız sizlersiniz”

Sizi bekleyen bir dünya için kendinizi; duygularınızla, isteklerinizle, hedeflerinizle tanıyarak bir an önce tercih edeceğiniz bölüm, şehir ve üniversiteyi belirlemelisiniz diyerek konuşmasına devam eden Mevlüt Kuntoğlu, “Bilinçli yapılan doğru tercihle ne aradığınızı ve nerede bulacağınızı kararlaştırmalısınız. İşte 2 gün boyunca yapılacak tanıtım ve bilgilendirmelerle bu üniversitelerde çalışan personellerden, ders veren hocalardan bu imkanı bulacaksınız. Sevgili gençler, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için en büyük sermayemizin, gücümüzün ve güven kaynağımızın sizler olduğunu bilmenizi ister, bu programı en iyi şekilde değerlendireceğinizi ümit ederim.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun açış konuşmasının ardından fuar açılışına geçildi. İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, fuarın hayırlara vesile olması dileğiyle açılış kurdelesini kesti. Daha sonra üniversite tanıtım stantlarını gezen Kuntoğlu üniversiteler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İki gün boyunca 8 oturum halinde ilimizin tüm 12. sınıf öğrencileri fuarı ziyaret ederek ülkemizin en seçkin vakıf ve devlet üniversitelerinden stantların bulunacağı, 15 üniversitenin tanıtımı yapılacak.

Ayrıca öğrenciler; üniversitelerin akademik, sosyal ve kültürel imkânlarını, eğitim olanaklarını ve başarılarını daha yakından tanıma, her saat başı düzenlenen kısa seminerlerle kariyer planı ve sınav kaygısı konularında bilgilendirilme fırsatı ile sorularına da cevaplar bulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284