Gençlik Merkezi Günlerinde Karaman Standına Yoğun İlgi

Karaman Gençlik Merkezi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Merkezi Günlerine katıldı.

Gençlik Merkezi Günlerinde Karaman Standına Yoğun İlgi

Ankara’daki ATO Congresium'da gerçekleştirilen Gençlik Merkezi Günlerinde stant açan Karaman Gençlik Merkezi, Karaman’ın tanıtımına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapılan ve 81 ilden 275 Gençlik Merkezi'nin çalışmalarını sergilediği Gençlik Merkezi Günlerinin ilk gününde ziyaretçilerini ağırlayan Karaman standı, sergilediği bir birinden zengin içerikle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Gençlik Merkezi El Sanatları Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ebru, Cam Süs Eşya Yapımı, Kaat-ı, Ahşap Oymacılık, Kitre Bebek Yapımı, Çinicilik, İğne Oyası ve Kaligrafi çalışmalarıyla görsel şölenin yaşandığı stantta, Karaman’ın meşhur elması, Karaman’a has ekşi kara üzüm ve yerel ürünler standı gezmeye gelen ziyaretçilere ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin yer aldığı Karaman standına, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Hasan Özaba ve İbrahim Özekinci, Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Daire Başkanları ve Karamanlı bürokratlarda büyük ilgi gösterdi.

Gençlik Merkezi Günlerinin Karaman’ın tanıtımına büyük bir katkı sağladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Karaman Gençlik Merkezi olarak, gençlik merkezimizde yapılan çalışmaları sergilemek, Karaman’a ait değerleri ve şehrimizin kültürünü ziyaretçilerimize en iyi şekilde anlatmak için Gençlik Merkezi Günlerinde yerimizi aldık. Stantların ziyarete açıldığı andan itibaren gelen ziyaretçiler Karaman standımıza yoğun ilgi gösterdi. Standımızda, gençlik merkezimize ait yapılan çalışmalar, önemli şahsiyetler, yerel ürünler ve şehrimizi tanıtan yazılı ve görsel materyaller bulunuyor. Kültür buluşmasının yaşandığı organizasyonda ilimizi en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde Gençlik merkezi sayısının 279'a çıktığını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise,” Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve yeteneklerini ortaya çıkarmada hayata geçirdiği projeleri Gençlik Merkezi Günlerinde net bir şekilde gördük. İlimizin de yer aldığı bu büyük organizasyonda 81 ilden gelen 275 gençlik merkezinin ortaya koyduğu eserleri yerinde görme fırsatı bulduk ve çalışmaları hayranlıkla izledik. Yöresel kıyafet, takı ve yiyeceklerin yanı sıra el işçiliğiyle hazırlanmış ürünlerin yer aldığı stantlar görülmeye değerdi. Gençlik merkezi günlerinin gençlerimizin birbirini tanımaları, anlamaları duygu ve fikir birliği içerisinde kaynaşmaları bakımından önem taşıdığına inanıyorum” dedi.

Ato Congresium'daki sergi alanı 3 gün süresince gezilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284