Gençlik Merkezi, Suriyeli Ve Irakli Gençlere Türkçe Ögretiyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine devam Gençlik Merkezi Karaman’da egitim gören Suriyeli ve Irakli kiz ögrencilere Türkçe ögretiyor.

Gençlik Merkezi, Suriyeli Ve Irakli Gençlere Türkçe Ögretiyor

Karaman Gençlik Merkezi, Karaman'da gerçeklestirdigi projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Karaman'da farkli alanlarda önemli projelere imza atan Gençlik Merkezi, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda “Gönüller Arasi Köprü” projesi ile Necati Yeniel Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinde okuyan Suriyeli ve Irakli 12 kiz ögrenciye derslerde uyum sorununu ortadan kaldirmak amaciyla haftanin belirli günlerinde Türkçe egitimi veriliyor.
Ögrenciler Farkli Egitimlerden de Yararlanacak
Karaman Gençlik Merkezi olarak Suriyeli ve Irakli ögrenciler için uzun soluklu bir proje baslattiklarini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen;” Ülkelerinde savas nedeniyle ilimize gelen kardeslerimizin egitim gördügü okullarda uyum sorununu ortadan kaldirmak için böyle bir proje baslattik. Projemiz kapsaminda ögrencilerimiz sadece Türkçe ögrenmekle kalmayacak Gençlik Merkezimizin yürüttügü diger egitimlerden ve faaliyetlerden de yararlanabilecekler” diye konustu.
Her Çocugumuza Ulasmaya Çalisiyoruz
Gençlik Merkezi projeleri ile her çocuga farkli alanlarda ulasmaya çalistiklarini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik;” Gençlik Merkezi projelerimiz ile birlikte birçok alanda çocuklarimizin yardimina kosmaya çalisiyoruz. Gönüller Arasi Köprü projemizde bu anlamli projelerimizden biri. Suriyeli ve Irakli ögrencilerimiz okullarinda yasadiklari uyum sorununu bu projemiz sayesinde kolayca asacaklarina inaniyorum. Il Müdürlügümüz ve Gençlik Merkezlerimiz ile her zaman çocuklarimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.
Egitimler Cumartesi günleri saat: 10:00 ile 12:00 arasinda Gençlik Merkezinde devam etmektedir. Bu güzel projeye katkida bulunmak isteyen Türkçe ve Edebiyat ögretmenlerimiz Gençlik Merkezlerimiz ile iletisime geçebilir. Tel:03382131611
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284