Gençlik Merkezi Yabanci Misafirlerini Agirladi

AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanliginca finanse edilen ‘Disadvantaged Youth and Social Inclusion / Dezavantajli Gençlik ve Sosyal Içerme’ projesi 19 Ekim 2015 tarihi itibari ile Karaman’da basladi.

Gençlik Merkezi Yabanci Misafirlerini Agirladi

Karaman Youth Initiative Gruop tarafindan organize edilen proje kapsaminda Türkiye, Italya, Bulgaristan Romanya, Litvanya ve Letonya’dan toplam 38 yabanci ögrenci Karamana geldi. Proje koordinatörlerinden Yalçin Yilmaz ve Mehmet Duran, proje ile ulusal ve uluslararasi alanda dezavantajli gençlere yönelik yapilan çalismalari ele aldiklarini ayrica sosyal içerme, imkani kisitli gençlere erisim , sosyal ve kültürel entegrasyon konulari hakkinda sunumlar ve geziler yapacaklarini dile getirdi. Karaman Gençlik Merkezini ziyaret eden grup, Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen ve Gençlik Merkezi Liderleri tarafindan karsilandi. Merkezde gerçeklesen; Karakalem, Ebru, Kaat-i, Ney dinletisi ve diger egitim faaliyetlerine aktif olarak katilim saglayan gençler, Gençlik Merkez’inde gerçeklestirilen gençlik çalismalarini yakindan tanima sansi buldu.
Hayata geçirilen proje vasitasi ile gençler arasi diyalog, Erasmus+ program tanitimlari, kültürel çesitlilik, uluslararasi isbirligi gibi konularda da önemli çalismalar yapacaklarini ve Erasmus + programlarinin önemine de deginen Yilmaz, bu program ile hem evrensel bir sorun olan dezavantajli gençlere yönelik yapilan çalismalarin arttirilmasini hedeflediklerini belirtti.
Projenin ülkelerarasi dostluk ve dayanismanin arttirilmasina da katki saglayacagini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise,” Proje ile yabanci ögrenciler Karaman kültürünü ve insanlarimizin misafirperverligini daha yakindan tanima firsati buldular. Kentimizin kültürel yapisina ve mimarisine hayran kalan genç misafirlerimiz Türkiye’ye tekrar gelmek istediklerini belirttiler” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284