Gençlik Merkezi’nden “Sağlık İçin Hareket Et” Etkinliği

Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, ‘Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz’ bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Gençlik Merkezi’nden “Sağlık İçin Hareket Et” Etkinliği

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü, “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlendi.

“Sağlık için Hareket Et Günü” kapsamında Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen bisiklet turuna büyük, küçük birçok vatandaş bisikleti ile katıldı.

Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu önünde başlayan ve Molla Fenari Caddesi, İsmet Paşa Caddesi ve Dr. Sadık Ahmet Caddelerini takip eden bisiklet turu sonrası etkinliğe katılanlar, Kazım Karabekir Spor Salonu önünde tekrar bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bisiklet turuna katılarak çok mutlu olduklarını belirten gençlik merkezi üyeleri, “ Aslında günlük hayatımızda hepimiz çok fazla hareketsiz kalıyoruz. Bugün bisiklet kullanarak bu konuda farkındalık oluşturmak istedik. İnsanlar en azından yakın mesafedeki işlerini arabalarıyla değil de bisiklet kullanarak halletse, hem hareket etmiş olacaklar hem de bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlayacaklar. Vatandaşlarımızı bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştular.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Fiziksel hareketin artırılması amacıyla Karaman Gençlik Merkezi olarak ‘Sağlık İçin Pedal Çeviriyoruz’ sloganı ile bisiklet etkinliği düzenledik. Fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak ve iyi uygulamalara dikkat çekmek amacıyla bu tür aktivitelerimiz farklı etkinliklerimiz ile devam edecek. Çünkü obezite ile mücadelenin en uygun ve en ucuz yöntemi hareket etmektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284