Genel Başkan Konuk’tan Gazeteciler Günü Mesajı

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Recep Konuk 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olması sebebiyle mesaj yayımladı.

Genel Başkan Konuk’tan Gazeteciler Günü Mesajı

“Sosyal ve ekonomik katmanı ne olursa olsun herkesin sesini duyurma konusunda önemli bir hizmeti yerine getiren gazeteciler, tarım kesimi ile Anadolu’da yükselen sanayi ve milletimizin işini, aşını muhafaza açısından da en önemli teminat, en sağlam dayanak noktasıdır.” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında gazetecilik mesleğinin önemini bu cümlelerle özetleyen Başkan Recep Konuk, toplum hayatında ve demokrasinin işleyişinde gazetecilerin üstlendiği sorumluluğun ve yaptıkları işin önemine dikkat çekti; millet hayatının, sosyal hayatın can damarlarının, çift taraflı haber ve bilgi akışıyla gazeteciler tarafından açık tutulduğunu söyledi.
GAZETECİLER; MİLLETİMİZİN DUYAN KULAĞI, GÖREN GÖZÜ, KONUŞAN DİLİDİR
25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizde 1961 yılından beri 10 Ocak’ın “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Konuk, zor ancak son derece önemli bir görevi fedakârca ifa eden gazetecilerin; milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanı olduğunu kaydetti. Demokrasi ve sosyal hayatın gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceğine dikkat çeken Başkan Konuk, “çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler var. Kalabalıkların biz olarak yaşamasının, biz olarak büyük işler yapabilmesinin olmazsa olmazı vicdanı ve kalemi hür gazetecilerdir. Komşuların bile bir birinden haberdar olmadığı bir çağda yaptıkları haberlerle hepimizin ortaklık edeceği gündemleri, hepimizin dert edinmemiz gereken meseleleri, hepimizin duyup bilmesi gereken hepimizi veya içinde yaşadığımız toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konuları ortak meselemiz, ortak gündemimiz yapmanın, kalabalıkları biz duygusu etrafında birleştirmenin mesuliyeti de gazetecilerimizin omuzundadır. Daha doğru tabirle, bu devirde bunu ancak gazeteciler yapabilir” dedi.
GAZETECİLER, KUTSAL BİR MESLEĞİN MENSUPLARIDIR
Haberleri ve gözlemleriyle topluma ayna olan, yaşanan olayları, hal ve tavırları ortak bir zemine taşıyan, insanları bilgilendiren gazetecilerin, sosyal hayatın seyrine de kamuoyu oluşturarak, kamuoyunu geleceğe hazırlayarak katkı yaptığını ifade eden Başkan Recep Konuk, “devlet ve millet hayatının can damarlarını haber, araştırma, yazı ve yorumlarıyla sürekli açık tutan, damarların çift taraflı çalışmasını sağlayan gazeteciler; zor, meşakkatli, mesuliyeti yüksek ancak bir o kadar onurlu, bir o kadar kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Çünkü bu meslek, üstlendiği işlev itibarıyla zorluklar ve yokluklar karşısında yıkılmaz, eğilmez bir irade, hak terazisinden sapmayan bir vicdan, yüksek bir karakter gerektirir. Vicdanı ve kalemi hür gazeteciler doğru bilgi ve haber akışıyla çözüme ve çarelere giden yolu kısaltırlar ” diye konuştu.
MEDYA; BİR ÜLKENİN KALKINMASINDA, ÜRETİMİN ARTIRILMASINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNAR
Başkan Recep Konuk, mesajında şu ifadelere de yer verdi: “Değerli gazetecilerimizin, özellikle yoklukla imtihana rağmen, gazeteci kimlikleri ile ayakta durma kararlılığından asla taviz vermeyen Anadolu’daki gazetecilerimizin; kalemlerine ve mesleki haslet ve özelliklerine kıskançlıkla sahip çıkan ve asla gazeteci kimliklerinden taviz vermeyen meslek büyüklerinden devraldıkları mirasa sahip çıktıklarını, aynı kararlılığı ve hasleti, zorluklarla ve yoklukla mücadele geleneğini amme hizmeti motivasyonuyla devam ettirdiklerini görmekten ve bilmekten mutluluk duyuyoruz. Vicdanı ve kalemi hür gazetecilerin varlığı, demokrasimiz, milli irade, hatta ülkemizin bağımsızlığı için bir teminattır, sigortadır. Diğer taraftan, medyanın bir ülkenin kalkınmasında, üretimin artırılmasında, toplumun doğruya ve güzele yönlendirilmesi, iyiliklerin ve güzelliklerin yaygınlaştırılmasında, yeni nesillerin ülkesine, milletine bağlı mesleki, milli ve ahlaki değerleri ile donanımlı yetişmelerinde büyük roller üstlenebileceğini, doğru bilgi akışıyla beslenmiş, bilgi ve habere sağlıklı erişebilen nesillerin milletimizin kaderine de doğru istikamet tayin edebileceği içinden geçtiğimiz tarihi süreçte teyit edilmiştir. Milletimizin; ülkemize, milletimize karşı yapılan yanlışa dur demesinde, diyebilmesinde en büyük paylardan biri demokrasi aşığı gazetecilerimizin dik ve tavizsiz duruşudur.”
GAZETECİLER DİMDİK AYAKTA DURURSA ÇİFTÇİNİN SESİ GÜR ÇIKAR
Sosyal ve ekonomik katmanı ne olursa olsun herkesin sesini duyurma konusunda önemli bir hizmeti yerine getiren gazetecilerin, tarım kesimi ile Anadolu’da yükselen sanayi ve milletimizin işini, aşını muhafaza açısından da en önemli teminat, en sağlam dayanak noktası olduğunu vurgulayan Başkan Recep Konuk, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Tarla, ürün, çiftçi ve Anadolu sanayisini en iyi ve doğru anlayan ve elini dostane uzatan, üretene, iş yapana, üreticiye gözü, kulağı ve gönlü hep açık olanlar gazetecilerdir. Zorluklara ve yokluklara karşı verdikleri ayakta kalma mücadelesinin de, vicdan ve karakter sahibi olarak mesleklerini, gazeteci kimliklerini ve ilkelerini koruma mücadelesinin de aslında geniş ama sessiz kitlelerin hür sesi olarak kalabilmek için verildiğini biliyor ve bizim adımıza ve bizim için verilen bu mücadeleyi destekliyor, bu mücadele için teşekkür ediyoruz. Gazetecilerimizin dimdik ayakta durmasının bizim için anlamı, üreticinin eğilmemesi, çiftçinin de Anadolu’da yükselen sanayinin de, Anadolu’dan çıkan markaların da sesinin gür çıkmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284