GES Projelerine Bir Yenisi Daha Eklendi

2020 Yılı Kaynak Verimliliği çağrı programı kapsamında desteklenen Karaman Merkez İlçe Kocadüz Mevkii 0,5 Mw GES (Güneş Enerjisi Santrali) Kurulumu Projesi`nin sözleşmesi MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Ayrancı Kaymakamı Evren Çakır tarafından imzalandı.

GES Projelerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Proje ile İlimizde 500 Kw güneş enerjisi santrali kurularak yenilenebilir enerji kaynağından yararlanmak suretiyle enerjinin etkin ve verimli kullanımının sağlanması hedeflenmekte olup proje ile yıllık 800.000 kwh/yıl temiz enerjinin üretilmesi öngörülmektedir. Üretilen enerji İl Genel Meclisi Binası, Piri Reis Kültür Merkezi, İçme Suyu Pompa İstasyonu ve Manazan Mağarasının enerji tüketimlerinde kullanılacak.

Projenin İlimize hayırlı olmasını dileyen Çakır:" Mevka-Kop-Köydes gibi kamu kurum ve kuruluşlarının projelerine katkı sağlayan kurumlarımız ile hayata geçirdiğimiz her yeni proje İlimize yeni bir katma değer sağlamakta. Bizler İl Özel İdaresi olarak İlimiz ve İlçelerimizde yeni projelerle verimliliği artırma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. MEVKA Genel Sekreterimiz İhsan Bostancı’ya ve tüm çalışma arkadaşlarına kurumumuza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz"dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284