Girişimcilik Ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Konya Ovası Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, KOP Eylem planında yer alan “Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi” için düzenlediği değerlendirme toplantılarının üçüncüsü Karaman’da başladı.

Girişimcilik Ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kalkınma Bakanlığına bağlı olarak kurulan KOP İdaresi Başkanlığı, görev sahası içerisindeki Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illeri için hazırlanan ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analiz Projesi’nin değerlendirme toplantılarının üçüncüsü Karaman Grand Otelde yapıldı.

Karaman Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bağırgan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner ile Sanayi Ticaret Odası, MEVKA, TÜMSİAD ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve sanayicilerin katıldığı değerlendirme toplantında Karaman sanayisinin kümelenme analiz raporları masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP Başkan Yardımcısı H. İbrahim Tongur, Girişimcilik ve yenilikçilik kelimelerinin günümüzün kalkınma hamlelerinin anahtar kelimeleri haline dönüştüğünü belirterek, yapılan araştırmaların ekonomik büyüme ile girişimcilik arasında pozitif bir ilişkiyi ortaya koyduğunu, istihdam artışının önemli bir kısmının da yenilikçi girişimler tarafından sağlandığı söyledi.

Rekabetçiliğin artması, yeni teknoloji üretimi, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılması, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve beşeri ve sosyal sermaye düzeyinin artırılması konuları üzerinde önemli etkileri bulunan girişimcilik ve yenilik konusunun uzun zamandır KOP İdaresinin gündemini oluşturduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Tongur, “Bugün biliyoruz ki, bu iki kavrama önem veren toplumlar kalkınma yolunda bir hayli yol kat etmiştir. Özellikle yenilikçi girişimciliğin, ülke ekonomilerinin çok kısa bir sürede gelişmelerine katkı sağladığı unutulmamalıdır. Bugün gündemdeki yeni iş kurma ve yeni istihdam alanları oluşturma ihtiyacı girişimcilik ve yenilikçilik kavramlarını farklı bir açıdan yine ön plana çıkartmaktadır. Şu ana kadar gelinen noktada mevcut potansiyelimizi yeterince değerlendirememekle birlikte dünya ölçeğinde kıyaslandığında orta seviyelerin üzerinde yer aldığımızı da görmekteyiz” dedi.

Türkiye’nin dünya liginde daha üst sıralarda yer alabilmesi, hakkettiği refah ve gelişmişlik düzeyine ulaşabilmesi için ortaya konan 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek, en büyük 10 ekonomi arasına girmek için “KOP Bölgesi olarak ne kadar ek katkı sunabiliriz, bölgemizdeki paydaşlarımız ile neler yapabiliriz, neleri geliştirebiliriz” düşüncesi ile başlattıkları ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analiz Projesi’ ile bölgenin mevcut girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini belirlemek ve arttırabilmek için çalışmalara başladıklarını kaydede Tongur, “Proje kapsamında çeşitli çıktılar olacak. Saygıdeğer girişimcilerimize, iş kurma ve işini yönetebilme konusunda biri Sınai Mülkiyet Haklarının Başvuru Süreçleri ve diğeri Devlet Teşvik ve Destekleri olmak üzere iki adet el kitabı oluşturduk, bunları da inşallah proje kapanış toplantısında sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından; Karaman Sanayisinde Rekabet Gücü Açısından Sanayide AR-GE ve İnovasyon Yatırımları ile Kümelenme Analizi ve İstişareler, Karaman’da AR-GE, Yenilik ve Girişimcilik Teşviklerinden Yararlanma ile Destek Süreçlerinin Analizi ve İstişareler, Karaman’da girişimcilik Ekosistemi Açısından Kadın, Genç ve Yenilikçi Girişimler ile Hızlı Büyüyen KOBİ’lerin Analizi, Girişimcilik Fırsat Alanları ve İstişareler ve Karaman’da Yenilikçilik Ekosistemi Açısından Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofislerinin Analizi, Yenilik Fırsat Alanları ve İstişareleri konularından geniş katılımlı toplantılar gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284