Gönül Elçileri Projesi Karaman’da Hayata Geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi`nca ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in esi Emine Erdogan himayelerinde baslatilan `Toplum Kalkinmasinda Gönül Elçileri` projesi Karaman`da hayata geçti.

Gönül Elçileri Projesi Karaman’da Hayata Geçti

Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanitim toplantisina ilimiz Valisi Murat Koca, Vali Yardimcilari Erkan Isa Erat ve Sedat Yildirim, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan ile daire müdürleri ve davetliler katildi. Programda bir konusma yapan Vali Murat Koca, "Yunus’un dedigi gibi, 'Bir Gönül’e girmek lazim. Insani yasat ki devleti de yasasin' diyerek, bu prensip ile yetismis sansli bir nesle sahip tüm dünyada yardimseverligi ile nam salmis milletin torunlariyiz. Bu insanlarimizin karni tok, aç ve açikta degiller. Barinabilecekleri sicak ve fiziki ortamda yasiyorlar. Devletimiz ihtiyaçlarini karsiliyor. Ama bu çocuklarimizin, analarimizin, babalarimizin devletimiz tarafindan karsilanamayan bir eksikligi var. Devletimiz bu insanlarimizin ruhlarinin açligini karsilayamiyor. Bunu maalesef devlet ve çalisanlari olarak bu konuda yeterli olamiyoruz. Iste bu alanda siz yardimsever insanlarimiza ihtiyacimiz var. Veremedigimiz saygi, sevgi muhabbet sicakliktan olusan gönül menüsünü sizlerin servis etmesini, bu konuda bizlere yardimci olmanizi rica ediyoruz. Haftada, ayda, birkaç ayda, bir insanlarimizi ziyaret edin. Onlarla sohbet edin. Zamanla ilgilendiginiz insanla aranizda müthis bir gönül bagi olustugunu göreceksiniz. Bugün burada tanitimini yaptigimiz sosyal sorumluluk projesi ile Karamanda, kimsesiz kimsenin kalmayacagini ümit ederek sizlere sevgi ve sükranlarimi sunuyorum" dedi.
Vali Koca’nin konusmasinin ardindan sosyal uzmanlar ekiplerince koruyucu ailenin sunum seklinde tanitimi yapildi. Çocuklara ve ihtiyaç sahibi kimselere baktiklari ögrenilen 6 aile salonda alkislarla karsilandi. Vali Murat Koca, ‘Iste tablo bu’ derken, Il Müdürü Hasan Erkan’da 'Sözün bittigi yer' dedi.
Program Vali Murat Koca’nin Gönül Elçisi Formu Doldurmasi ve ikramlarin yapilmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284