Gören Dönüp Bir Daha Bakıyor

2. Organize Sanayi bölgesinden Yeni Sanayi sitesine dönülen göbekten sonra görülen fareler oradan gelen geçen herkesi “Nasıl Yani?” dedirtiyor.

Gören Dönüp Bir Daha Bakıyor

Geçtiğimiz günlerde Yeni Sanayi Sitesine yolu düşen haber merkezimizin görüntülediği fareler kimi zaman ayaklarımızın altından kaçarken kimi zamansa bir işyerini kendine mesken olarak tutuyor. Sokak aralarında, bahçelerde hatta bazen evlerde rastladığımız farelerin çokluğu karşısında konuştuğumuz sanayi esnafı kendi imkânları ile ilaçlama yaptıklarını ancak çözüm bulamadıklarını ve bu durumdan müzdarip olduklarını söylediler.

Konuyla ilgili bilgilendirme yaptığımız Karaman Belediyesi ekipleri alan incelemesi yaptıktan sonra gerekli ilaçlama çalışmalarını yaptıklarını söylediler. Ancak yapılan çalışmalar sonrasında tekrar gittiğimiz alanda farelerin geziyor olması ilaçlamanın çözüm olmadığı sonucunu ortaya çıkarıyor. Halk sağlığını tehdit eden lağım farelerinin büyüklüğü karşısında kurumların ortak adım atarak oradaki hurdalık ve atıl alanda bir çalışma yaptıktan sonra ilaçlama yapmalarının daha kalıcı bir sonuç vereceği aşikâr.

Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284