Greeneco’dan İstihdam ve Yatırım Atağı

Greeneco Enerji, yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor. Bu sene yaptığı yeni tesis kurulumu anlaşmasıyla 240 Milyon Dolarlık bir yatırım değerine erişecek olan marka, yılsonuna kadar yaklaşık 450 kişilik ek istihdam planı ile seferberlik çağrısına destek veriyor.

Greeneco’dan İstihdam ve Yatırım Atağı

Türkiye’deki artan enerji ihtiyacının; ithal girdiye ihtiyaç duymaksızın çevreci, yerli ve yenilenebilir kaynaklarla karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla Saray Holding ve Acarsan Holding ortaklığı ile kurulan Greeneco Enerji, yatırımlarına devam ediyor.
2012 yılında, 110 milyon Dolar değerinde çevreci bir proje olarak yola çıkan ve o tarihten bu yana sektöre düzenli olarak yatırım yapmaya devam eden marka, sağladığı istihdamla da alanının önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor. Greeneco Enerji şimdi de yeni bir yatırıma imza atarak, 2017 için mevcut kadrosuna ek yaklaşık 450 kişilik yeni bir istihdam atağı yapmaya hazırlanıyor.
Yenilenebilir enerji sektöründe yatırım ve yeni istihdam planları hakkında bilgi veren Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Özdağ “Greeneco Enerji, Türkiye’deki ithal enerji ihtiyacının minimum seviyeye indirilebilmesi amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Buradaki öncelikli hedefimiz, birlik beraberlik ruhuyla hareket ederek iç piyasadaki canlılığı arttırmak. Bu anlayışla yeni yatırımlar yapıyor, yeni istihdamlara olanak sağlıyoruz” dedi.
2017 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji alanında Türkiye’ye daha çok katma değer sağlamak için yeni tesis projeleri hayata geçireceklerine değinen Özdağ, “Ülkemiz ekonomisine değer katan önemli yatırımlar yapıyor, insanımıza istihdam sağlıyoruz. Şimdi, yenilebilir enerji alanındaki yeni girişimimiz ile istihdam atağı başlattık. Greeneco Enerji’de bu yıl 450 kişilik ek istihdam yapacağız. Amacımız hem ekonomimize hem de çevremize en üst düzeyde katkı sağlamak. Devletimiz istihdam konusunda önemli teşvikleri hayata geçirdi. Bizlerin de bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.
“240 Milyon Dolarlık yatırım”
Yakın zaman önce İtalyan Exergy SPA ile yeni bir anlaşma yaptıklarını ve Greeneco’nun üçüncü ve dördüncü üniteleri için çalışmalara başlandığını anlatan Özdağ, “Geçmiş yıllarda yapılan yenilenebilir enerji yatırımlarının hedef kapasitesine ulaşması jeotermal enerji ihtiyacı her geçen gün artan Türkiye’de adeta yüreklere su serpiyor. Saray Holding A.Ş. ve Acarsan Holding ortaklığıyla kurulan Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş. olarak ikinci etap yatırımımızla ilgili mühendislik çalışmalarımız da hızla devam ediyor. İkinci etap yatırımımızın ilk kısmı 2017 yılı üçüncü çeyreğinde, ikinci kısmı ise 2018 yılı içerisinde tamamlanacak. Böylece 240 Milyon Dolarlık bir yatırım değerine erişeceğiz. 51,2 MWe kurulu güç ile yıllık 434.000.000 KWh üretim kapasitesine ulaşacağız. Üçüncü ve dördüncü ünite çalışmaları için imzaladığımız bu anlaşma ile hedeflerimizi daha da büyüttük” dedi.
İki üniteden oluşan 25,6 MWe gücündeki ilk santralin kurulumunu yapan Greeneco Enerji, 2016 yılsonu itibariyle yıllık 217.000.000 Kwh’lık üretim kapasitesine ulaşmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284