GSB Karaman Kız Yurdu Öğrencileri Kan Bağışında Bulundu

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Karaman Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gönülle Bağışlıyorum” etkinliği kapsamında kan bağışında bulundular.

GSB Karaman Kız Yurdu Öğrencileri Kan Bağışında Bulundu

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kız ve erkek yurtlarında kalan üniversite öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında “GSB Ailesi Olarak Gönülle Bağışlıyorum Diyoruz” etkinliği için kolları sıvadılar. İlk olarak Karaman Kız Yurdu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte 20 genç, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan Kızılay kan alma aracında kan bağışında bulundular.

Kan bağışının önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve Kızılay'a destek olmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını belirten üniversite öğrencisi Rümeyse Örüker, “Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Kızılay Haftası” etkinlikleri kapsamında Karaman Kız Yurdu olarak kan bağışında bulunmak ve ihtiyacı olan hastalarında yanında olduğumuzu göstermek istedik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu anlamlı hafta için #GönülleBağışlıyorum etiketi ile destek kampanyası başlatmış. Bizlerde Bakanlığımızın gönüllü gençleri olarak böyle bir etkinliğe duyarsız kalmak istemedik. Toplumumuzun da kan bağışı etkinliklerine duyarsız kalmamalarını ve kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Bu vesile ile herkesin Kızılay haftasını kutluyoruz” dedi.

Gençlerin kan verme konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında il müdürlüğümüze bağlı kız ve erkek yurtlarımızda kalan öğrencilerimize böylesine hassas bir konuya duyarlılık gösterdikleri için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz kan bağışında bulunarak ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması hususunda önemli bir destek sağlıyor. Kan bağışı etkinlimiz GSB ailemiz ve gönüllü gençlerimiz ile hafta boyunca devam edecek.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284