GSM Abonelerine Müjdeli Haber BTK`dan Geldi!

Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK), resmi internet sitesinde cep telefonu abonelerine yönelik müjdeli bir haberi paylasti.

GSM Abonelerine Müjdeli Haber BTK`dan Geldi!

Taahhütlere iliskin tüketicilerin yasadiklari magduriyetlerin dikkate alinarak geçtigimiz Ocak ayinda kurul karari alindigina isaret edilen açiklamada su ifadelere yer verildi:
“Kurul karari 1 Nisan 2013 tarihinde yürürlüge girmistir. Karar ile aboneler, taahhütlerini sonlandigi ay itibari ile ‘almis olduklari indirimlerin toplam bedelleri, kalan aylarin toplam bedelleri’ seçeneklerinden hangisi abone açisindan daha avantajli ise yalnizca bu tutardan sorumlu tutulabilecektir. Isletmeciler taahhüt süresi boyunca belirlenen tarifeler, hizmet sartlarinda tüm hususlarda açik ve somut bir sekilde abone lehine olmayan hiçbir degisiklik yapamayacaktir. Isletmeciler taahhüdün ne kadarinin tamamlandigina (tüketicinin taahhüdünün hangi ayinda olduguna) ve taahhüdün ne zaman bitecegine iliskin bilgilendirmeyi faturalarda belirteceklerdir.”
IKI AYRI ÜCRET UYGULAMASI BITTI
Cep telefonu abonelerine, artik GSM firmalarina bulundugu taahhüdünden vazgeçmesi halinde iki ücret ödemek zorunda kalmayacak. 1 Nisan’da yürürlüge giren uygulama ile taahhüdünden vazgeçen abone ‘almis olduklari indirimlerin toplam bedelleri ile kalan aylarin toplam bedelleri’ seçeneklerinden hangisi kendi acisindan daha avantajliysa yalnizca bu tutardan sorumlu tutulacak. Düzenleme ile isletmeciler, taahhüt süresi boyunca belirlenen tarifeler, hizmet sartlari vb. tüm hususlarda açik ve somut bir sekilde abone lehine olmayan hiçbir degisiklik yapamayacak. Taahhüdünden vazgeçen GSM abonesi, hangi ücreti ödeyecegini kendisi seçecek.
Mynet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284