Güçlü Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansına İlgi Yoğundu

TBMM 20. Dönem Milletvekillerinden Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Güçlü Türkiye Yolunda, Cumhurbaşkanlığı Sistemi” isimli konferans dün KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yapıldı.

Güçlü Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansına İlgi Yoğundu

Karaman Belediyesi ve elliye yakın sivil toplum kuruluşunun içerisinde bulunduğu EVET Platformu işbirliğinde düzenlenen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir yaptı.

Açış konuşmasının ardından TBMM 20. Dönem Milletvekillerinden Şevki Yılmaz "Güçlü Türkiye Yolunda, Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferans verdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihine dair önemli bilgiler veren Yılmaz, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

"16 Nisandan Sonra Koalisyonlara Mahkûm Olmayacağız"

Dış güçlerin hain emellerinin 16 Nisan’da EVET kararının çıkması ile son bulacağını ifade eden Şevki Yılmaz: "Koalisyon hükümetleri ile bu millet çok şey kaybetti. Kendi sınırları içerisine hapsedildi.

Bize, -Sen ayağa kalkma! dediler. 16 Nisan’dan sonra koalisyon devri bitiyor. Ondan saldırıyorlar. Çünkü 16 Nisan’dan sonra koalisyon hükümetlerine mahkum olmayacağız" dedi.

"Yeni Anayasaya HAYIR Demek Vallahi İhanettir"

Geçmiş darbelerden de bahseden Şevki Yılmaz: "Rahmetli Erbakan Hoca'ya, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Hoca'ya, Rahmetli Menderes’e, Rahmetli Alparslan Türkeş'e zamanında kelepçe vuran, onlara zulmeden, şimdiki anayasadır. Hal böyle iken 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda HAYIR demek bu milletin adamlarına yapılmış en büyük ihanettir. Vallahi ihanettir" dedi.

"Bu Millet O Sandıktan Asla Bir Hain Çıkarmaz"

Referanduma yönelik olarak HAYIR propagandası yapanların, "Başkanlık sistemi geldiğinde, Tayyip Erdoğan'dan sonra bir zalim başkan olursa?" dediklerini söyleyen Yılmaz: "İnanmayın bunların bu sözlerine. Yahu bu tam bir fitnedir. Yahu 15 Temmuz’da bu vatan uğruna tankların tüfeklerin önüne geçen millet, o sandıktan asla bir zalim çıkarmaz" dedi.

Konferans boyunca Şevki Yılmaz'ın konuşması, dinleyiciler tarafından ilgiyle ve heyecanla dinlendi. Yaklaşık 2 saat süren program sonrasında AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ve Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir tarafından Şevki Yılmaz'a günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284