Gülistan Parkı Yenileniyor

Karaman Belediyesi bir yandan yeni yeşil alan projelerini hayata geçirirken diğer yandan ise mevcut parklarda yenileme çalışmaları yürütüyor. Yunuskent Mahallesi’nde bulunan Gülistan Parkı baştan aşağı yenileniyor.

Gülistan Parkı Yenileniyor

Karaman Belediyesi, bir yandan vatandaşların keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekleri yeni sosyal yaşam alanları inşa etmeye devam ederken diğer yandan mevcut parklarda düzenleme ve yenileme çalışmaları yürütüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Yunuskent Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 4 bin metrekare alana sahip olan Gülistan Parkı’nda düzenleme ve yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında yürüyüş yolları, kent mobilyaları, çim alan ve çocuk oyun grupları tamamen yenilenecek. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı park yeni yüzüyle bu bölgede yaşayan vatandaşlara hizmet verecek.

Son dönemde Piri Reis Parkı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Seyir Terasları, Türk Dünyası Kültür Parkı gibi yüzölçümü daha büyük yeşil alan projeleri ile şehre bu alanda yeni bir anlayış getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; “ Devam eden projelerimizin tamamlanması ile Karaman yaklaşık 1 Milyon 300 bin metrekare yeşil alana sahip bir şehir olacak. Yeni yeşil alan projelerimizin yanı sıra mevcut parklarımızı da temelden ele almak sureti ile yeniliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284