Gümrüklere Bin 750 Kisi Alinacak

Gümrük ve Ticaret Bakanligi `B` grubu kadrolari için 744 muhafaza memuru, 286 muayene memuru ve 366 memur olmak üzere toplam bin 396 kisinin atamasi gerçeklestirildi. Bakan, 2013`te alinacak sayiyi da açikladi

Gümrüklere Bin 750 Kisi Alinacak

Gümrük ve Ticaret Bakanligi "B" grubu kadrolari atamalari için kura çekimi yapildi. TOBB binasinda gerçeklestirilen kur çekimi törenine Gümrük ve Ticaret Bakani Hayati Yazici katildi. Bilgisayar ortaminda gerçeklestirilen kura çekimiyle; 744 muhafaza memuru, 286 muayene memuru ve 366 memur olmak üzere toplam bin 396 adayin, 60 sehre atanmalarina iliskin olarak görev yerleri belirlendi. Bakan Yazici, atanan memur adaylari ile konusarak onlarin heyecanina ortak olurken, en fazla atamanin da Habur Sinir Kapisi'na yapildigini bildirdi.
Kura öncesi konusma yapan Gümrük ve Ticaret Bakani Yazici, atanacak memur adaylarina tavsiyelerde bulundu. Gümrük idarelerinde çalisanlarin siradan bir devlet memuru olmadigini belirten Yazici, Türkiye'de 25 kara, 7 demiryolu, 55 deniz ve 48 hava olmak üzere toplam 135 hudut kapisi ve 147 gümrük müdürlügünün bulundugunu ifade etti. Gümrüklerin, dis ticaretin nabzinin attigi yerler oldugunu söyleyen Yazici, "Sinirlarimizdan bu yil 11 milyondan fazla araç, 90 milyondan fazla yolcu ülkemize giris-çikis yapmistir. Bu kadar büyük bir parasal sorumluluk doguran is ve islemleri gümrükler vasitasiyla yapiyorsunuz" dedi.
"Bu ülkenin ticaretinin tamami sizlerin elinizden geçecek" diyen bakan Yazici, adaylara tavsiyelerde bulunarak, "Ticaret erbabimizin islerini kolaylastirin. Hizmet verdiginiz kisiler, sizin yaninizdan memnuniyetle ayrilsin. Zorlastirmayin, kolaylastirin. Vatandasi dinleyin. Bürokratik bir sorunu varsa çözün. Nasil çözeceksiniz? Kanunlar ve etik kurallar çerçevesinde çözeceksiniz. Yapilan degisiklikleri hemen ögrenin, bu konuda istekli ve atak davranin. Mevzuata hâkim olun, 'ben bilmem, baskasi yapsin' demeyin" ifadelerini kullandi.
"YASA DISI TICARETE GÖZ YUMMAYIN"
Gümrüklerde meydana gelen kaçakçilik olaylarina iliskin konusan Yazici, "Yasa disi ticaret yapmak isteyenlere göz açtirmayacak olanlar yine sizlersiniz. Is hayatinizda farkli tekliflerle karsilasmaniz mümkündür, sakin bunlara meyletmeyin. Çok açik biçimde ifade ediyorum; rüsvet verenin de, alanin da bu tür islere göz yumanin da, gözünün yasina bakmayiz" dedi.
BIN 750 KISI DAHA ALINACAK
Atamalarla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanligi'nda görev yapan personel sayisi 13 bin 94'e ulasti. Yeni sinav ilani ile "B" grubu unvanlar için yaklasik bin 750 kisinin daha Bakanliga katilimi yönünde çalismalarin baslatildigi bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284