Gündogdu: Memur, Pazartesi Serbest Kiyafetle Gidecek

Ahmet Gündogdu, 18 Mart Pazartesi gününden itibaren devlet dairelerinde memurlarin sivil kiyafetle çalismaya baslayacaklarini söyledi.

Gündogdu: Memur, Pazartesi Serbest Kiyafetle Gidecek

Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 'Pazartesiden itibaren bu yönetmeligi (Kamu Kurumlarinda Çalisan Personelin Kilik, Kiyafet Yönetmeligi) yok sayarak, devlet dairelerinde sivil kiyafetle görev yapmaya baslayacagiz' dedi.
Memur-Sen Il Baskanligi tarafindan düzenlenen 'Medeniyet Davamiz ve Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferans için Eskisehir'e gelen Gündogdu, Vali Kadir Koçdemir'i makaminda ziyaret etti.
Gündogdu, ziyaret sonrasi valilik çikisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, kamu çalisanlarina kilik kiyafet özgürlügü talebiyle geçen yil mart ayinda baslattiklari 'Özgürlük Için 10 Milyon Imza' kampanyasinda toplanan 12 milyon 300 bin imzayi, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nde Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik'e teslim ettiklerini animsatti.
Gündogdu, bugün ise 11 genel baskanla bir karar aldiklarini bildirerek, sunlari kaydetti:
'18 Mart Pazartesi gününden itibaren anayasaya, evrensel hukuka aykiri, kadinlarin ayakkabisinin topuk boyunu belirleyen, neredeyse ayakkabi numarasina kadar karisan, erkeklerin biyik biçimine, favorilerine, giydigi kumasin cinsine karisan, 82 model darbe ürünü bu yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Pazartesiden itibaren bu yönetmeligi yok sayarak, devlet dairelerinde sivil kiyafetle görev yapmaya baslayacagiz. Ardindan da bu yönetmeligin kaldirilis haberini bekleyecegiz. Bu kararimizin, kurulus ve kurtulus sehrimiz Eskisehir'den ilk duyurusunu yapmis olalim.'
'Türkiye'de, es kontenjanindan kadin olgusu var' diyen Gündogdu, söyle devam etti:
'Yani basörtülü kadin, cumhurbaskani esi, basbakan esi, milletvekili esi, memur esi olabilir. Ama bu örtüsüyle bunlarin kendisi olamaz. Egitim, çalisma ve siyaset hakki kutsaldir. Ama bu, basörtülü kadina yasaklanmistir. Halbuki, biz 80 yil önce kadina seçme seçilme hakkini vermisiz. Bugün ne giyecegine karisma hakkini kendimizde görüyoruz. Bu ucube yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Bu millet, 12 Eylül 2010 referandumunda anayasa degisikligi yapmistir. Simdi bu anayasal ve yasal dayanagi olmayan yönetmeligin kaldirilmasini istiyoruz.'
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284