Gurbetteki Bozkandaklilari Arabasi Gecesi Bulusturdu

Geçtigimiz günlerde Hollanda Islam Federasyonu (NIF) Schiedam Merkez Camii Salonu’nda ‘Avrupa Bozkandaklilar Dernegi’ tarafindan 4. kez ‘Arabasi Gecesi’ düzenlendi.

Gurbetteki Bozkandaklilari Arabasi Gecesi Bulusturdu

Karaman ili merkez ilçeye bagli Bozkandak köyünden vatandaslarimiz tarafindan yardimlasma, dayanisma ve gelenekleri yasatma maksadiyla 6 yil evvel Hollanda’da kurulan ‘Avrupa Bozkandaklilar Dernegi’nin her yil tertip ettigi ‘Geleneksel Arabasi Gecesi’ne beklenenin üstünde katilim oldu.
Hollanda Karamanlilar Vakfi yöneticileri, isadamlari ile Hollanda’da yasayan Bozkandakli vatandaslarimizin katildigi programda Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Baskani Ahmet Gürbüz, “Hollanda’daki Bozkandakli hemserilerimizi bu gibi etkinliklerle biraraya getirerek, hem hasret gideriyoruz, hem de köyümüz için neler yapabiliriz konusunu tespit ediyoruz. Öte yandan Hollanda’da kurmus oldugumuz dernegimiz vasitasiyla bu yil içerisinde hangi faaliyetleri yapacagimizi da belirliyoruz. Bu vesileyle Avrupa’da olup ta henüz kendilerine ulasamadigimiz hemserilerimize çagrida bulunarak, dernegimizle irtibata geçmelerini rica ediyoruz.” dedi.
3 saat süren ‘Arabasi Gecesi’, sohbet esliginde içilen arabasiyla sona erdi.
Avrupa Bozkandaklilar Dernegi Yönetimi:
Ahmet Gürbüz – Baskan, Ilhami Gülmüs – Baskan Yardimcisi, Adem Boray – Sekreter, Mustafa Uysal – Sekreter Yardimcisi, Ilyas Baytekin – Muhasip, üyeler: Muhsin Uyar, Ahmet Gürbüz, Mesut Cengiz, Abdullah Uysal, Halil Çelik.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam/Hollanda
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284