Gurbetteki Karamanlılar İkev’in İftarında Hasret Giderdi

Kimi kariyeri, kimi okumak, kimi de evlendiği için doğup, büyüdükleri Karaman’dan uzaklaşarak İstanbul’a yerleşen ve hayatlarını burada sürdüren hemşerilerimiz İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Gurbetteki Karamanlılar İkev’in İftarında Hasret Giderdi

Yemeğe Milli Eğitim eski Bakanı hemşerimiz Ömer Dinçer, Kâzımkarabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir’in yanı sıra İstanbul’da yaşayan çok sayıda Karamanlı katıldı.

İKEV Vakıf binasının bahçesinde gerçekleştirilen yemekte konuşan Başkan Suat Yıldırım, “Ramazan birlik ve beraberlik duygularımızın arttığı, paylaşmanın, kardeşliğin önem kazandığı günlerdir. Bizler nüfusu kalabalık bir şehirde yaşamanın dezavantajlarını yaşıyoruz. Bu nedenle bu tür etkinlikler bizleri birbirimize daha fazla yakınlaştırıyor. Gurbetteki Karamanlılar olarak buluşup hasret gidermemize vesile oluyor. Davetimize icabet eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer’de kısa bir konuşma yaparak İKEV’in düzenlediği etkinliklere imkânı ve zamanı olduğu sürece katılmaya çalıştığını ve memleket havası solumanın keyfine vardığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284