Güvenli Okul Güvenli Egitim Projesi

Karaman’da güvenli okul, güvenli egitim projesi kapsaminda Il Emniyet Müdürlügü, okul müdürleriyle bir araya geldi.

 Güvenli Okul Güvenli Egitim Projesi

Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçeklesen toplantiya Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ile Emniyet ve Milli Egitim sube müdürleri katildi.

Toplantida konusan Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, “Karaman ilimiz ülkemizdeki diger illere göre huzur açisindan ve okullarinda çok ciddi bir sorun bulunmamakla birlikte diger illerde bulunan bütün sorunlarin aynisini hemen hemen kendi ilimizde de görüyoruz. Karaman Emniyet teskilati olarak bu sorunlarin giderilmesi noktasinda elimizden geleni yapiyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edecegiz” dedi.
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun konusmasinin ardindan Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürü Fatih Keçeli, “Okullarin çevresinde 2013-2014 egitim-ögretim sezonunda karsilastigimiz en önemli suçlar 37 kasten yaralanma, 8 intihara tesebbüs, 7 hirsizlik, 6 taksirle yaralama, iki kisilerin huzur ve sükununu bozmak, 5 tehdit ve hakaret, bir uyusturucu bulundurmak, bir yanma, bir zehirlenme olmak üzere toplam 69 olay gerçeklesmistir. Bu olaylar karsisinda toplam 80 sahis hakkinda islem yapilmistir. Zararli aliskanliklar olarak alkol, sigara ve uyusturucu bagimliligi tüm dünya ülkelerinde oldugu ülkemizde de ciddi bir sorun olarak karsimiza çikmaktadir. Bu gerçeklerden yola çikarak çocuklarimin suça karismalarini önlemek ve zararli aliskanliklardan korumak amaciyla Emniyet Genel Müdürlügü ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol kapsaminda Emniyet Teskilati olarak Güvenli Okul Güvenli Egitim projesi kapsaminda Karaman ilimizde 2008-2009 egitim-ögretim sezonunda baslatilan ve her yil basariyla uygulanan her okula emniyet personelinden en az bir irtibat görevlisi görevlendirilen okul sezonu baslamistir” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan emniyet mensuplari ile okul müdürleri arasinda okullarda yasanan sorunlar istisare edilirken toplantiya az sayida okul müdürünün katilmasi dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284