Hac Kuralari 2 Mart’ta Çekilecek

2016 yili hac kayitlari 18 Ocak 27 Ocak tarihleri arasinda yapildi. Suudi Arabistan`in Kabe`yi genisletme çalismalari dolayisiyla uyguladigi kota indirimi nedeniyle 3 yildir basvuru almayan Diyanet Isleri Baskanligi, bu sene yeni müracaatlari da kabul etti.

Hac Kuralari 2 Mart’ta Çekilecek

Hacca gitmek isteyenler, ön kayitlarini veya kayit yenileme islemlerini, 18-27 Ocak arasinda il ya da ilçe müftülüklerinde ya da bu yil ilk defa Diyanet Isleri Baskanliginin resmi web sayfasindan elektronik ortamda yapilabildi.
2008 yilindan itibaren kayitli bulunan haci adaylarinin katilanlardan hacca gidemeyenlerin kayit yenileme islemleri ise Diyanet Isleri Baskanliginca otomatik olarak yapildi.
Kura çekimleri 2 Mart Çarsamba günü saat 11.00 de Diyanet Isleri Baskanliginda Internet üzerinde yapilacak. Kur’a sonunda kesin kayit yaptirmayi hak kazanan haci adaylari 07-18 Mart tarihleri arasinda kayitlarini Diyanet Organizasyonuna veya Acentelere kayit yaptirabilecek.
Bu yil hac ön kayitlarinda ilimizde müracaatlar da yogun katilim olurken, önceki yillarda kayitli bulunan haci sayisi 5 bin 518 iken bu yil yeni kayit yaptiran haci sayisinin 3 bin 87 kisi oldugu ve 2 Mart’ta yapilacak olan kuraya Karaman’dan 8 bin 605 kisinin katilacagi ögrenildi.
Diger taraftan Haziran ayinda baslayacak olan Ramazan ayinda Umre’ye gitmek isteyen vatandaslar içinde kayitlarin basladigi açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284