Hac Müracaatlari Basliyor

Bu yil hac müracaatlari 04 Subat – 22 Subat tarihleri arasinda yapilacak.

Hac Müracaatlari Basliyor

''2013 Yili Hac Organizasyonu'' için 4 Subat'ta baslayacak ön kayit islemleri, 22 Subat'ta sona erecek.
AA muhabirinin Diyanet Isleri Baskanligi'ndan aldigi bilgiye göre, ''2013 Yili Hac Organizasyonu'' için ön kayit basvurulari 4 Subat - 22 Subat tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.
ILK KEZ GIDECEKLER 15 TL ÖDEYECEK
Ilk defa hacca gitmek üzere ön kayit yaptiracak vatandaslardan 15 Lira ön kayit ücreti alinacak. Vatandaslar ön kayit ücretlerini Diyanet Isleri Baskanligi'nin anlasma sagladigi Ziraat Bankasi, Halk Bankasi, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Vakiflar Bankasi, Akbank, Asya Katilim Bankasi ve Türkiye Finans Bankalarindan her hangi birine yatirabilecek.
MÜRACAATLAR DIYANET'IN SITESINDEN
Ön kayit ücretlerini yatiran vatandaslar daha sonra müracaatlarini müftülüklerden ya da ''//hac.diyanet.gov.tr'' internet adresinden yapabilecek.
Geçtigimiz yil Hac kurasina katilan vatandaslarin kayitlari ise Diyanet Isleri Baskanligi'nca otomatik olarak yapilacak. 2012 yilinda kuraya katilan ancak basvurularindaki il, ilçe, Hac konaklama türleri ve kuraya birlikte girecegi kisilerde degisiklik yapmak isteyen ya da müracaatlarindan vazgeçen vatandaslar ise müracaat süresi içerisinde müftülüklere basvurarak gereken degisiklikleri yapabilecekler.
Kaynak: AA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284