Haci Adaylari Agaç Dikti

Ilimizden bu yil hacca gidecek olan haci adaylari için Müftülük tarafindan bir hatira ormani olusturuldu.

Haci Adaylari Agaç Dikti
Haci adaylari hatira ormanina düzenlenen törenle fidan dikildi. Fidan dikim programina Vali Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Müftü Nuri Degirmenci, Orman Isletme Müdürü Ismail Çelik, daire müdürleri, haci adaylari ve vatandaslar katildi.
Kur-an Tilavatinin okunmasinin ardindan konusan Il Müftüsü Nuri Degirmenci “Allah yeryüzünde ilk insan olarak Âdem (AS) i yaratti. Ilk beyt olarak da Kâbeiyi insa ettirdi. Kâbe ve çevresini haram bölgesi ilan etti. Her haci adayina ihrama girdiginde ihram yasaklari olarak haram bölgesindeki yesil otlari koparmayi yasakladi. O gün bu gün ihrama giren her haci adaylari bu yasaga uyarlar ve yesile karsi duyarli hareket ederler. Yesile önem veren Peygamberin ümmeti olarak bizlerde bu yil 10 bin Sahabe adina 10 bin fidani toprakla bulusturduk. Kutlu Dogum Haftasinda Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Dr. Ekrem Keles Bey'in katilimi ile bu güzelligi Karamanimiza kazandirdik. O gün Ekrem Bey'in "her haci adayinin bir fidan dikerek hacca ugurlanmasini Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez 'in bir istegi oldugunu ifade etti". Diyanet Isleri Baskanimizin haci adaylari için hatira ormani olusturup her haci adayinin bir fidan dikme düsüncesini bizde çok makul bulduk ve Türkiye'de ilk olarak bu güzelligi siz degerli Karaman haci adaylarimizin icrasiyla gerçeklestirme bahtiyarligini yasiyoruz” dedi.
Il Müftüsü Degirmenci'nin konusmasinin ardindan Orman Isletme Müdürü Ismail Çelik agaç dikimi hakkinda katilimcilara bilgi verdi.
Vali Murat Koca, "Gölcük Depremi"nden sonra ilimize yerlesen depremzede Keziban Kasgir ile birlikte 2012 haci adaylari hatira ormanina ilk agaci dikti. Vatandaslarin ve haci adalarinin yogun ilgi gösterdigi programda çam, sedir ve kestaneden olusan yaklasik 800 fidan dikildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284