Hafta Sonu Kuvvetli Yagis Bekleniyor

Meteoroloji Isleri Genel Müdürlügü Karaman ve çevresi için hafta sonunda kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklendigini açikladi.

Hafta Sonu Kuvvetli Yagis Bekleniyor

Yapilan son degerlendirmelere göre bölgenin yarin bati kesimlerinden baslayarak serin ve yagisli yeni bir havanin etkisine girecegi tahmin ediliyor.
Meteoroloji’den yapilan açiklamaya göre “27-28 Haziran günlerinde Bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Nigde Ili ve ilçeleri) yerel olarak kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagislarin görülecegi, yagislarla birlikte kisa süreli lokal dolu yagisi olacagi tahmin edilmektedir. Hava sicakliginin; hafta sonunda yagisla birlikte 3 ila 6 derece azalacagi, hafta basindan itibaren ise 2 ila 5 derece artacagi tahmin ediliyor. Beklenen kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagisin meydana getirebilecegi ani sel, su baskini, yildirim, dolu yagisi, ekili tarimsal alanlarda zarar, ulasimda aksamalar, heyelan ve yagis aninda kuvvetli rüzgâra karsi vatandaslarimizin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284