Halk Oyunlari Ekipleri Il Birinciligi Için Yaristilar

Ilimiz ortaokullar ve liseler arasi Halk Oyunlari Yarismasi, Kazim Karabekir Spor Salonu’nda gerçeklestirildi. Yarismaya Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Seyfettin Turan, sube müdürleri, okul idareci ve ögretmenleri ile ögrenciler katildi.

 Halk Oyunlari Ekipleri Il Birinciligi Için Yaristilar

Okul Sporlari Federasyonu tarafindan organize edilen, okullar arasi halk oyunlari il birinciligi için 10 okul yaristi.
Yarismanin açis konusmasini yapan Asim Sultanoglu, ögrencilerin dersler ile beraber sosyal kültürel faaliyetler içinde bulunduklari zaman daha saglikli bir kisilige sahip olacaklarini söyleyerek egitimin akademik ve sosyal olmak üzere birbirini bütünleyen iki alandan olustugunu ifade etti.
Konusmasinin devaminda Sultanoglu, “Halk oyunlari bizi biz yapan, ülkemize has degerlerimizdendir. Milli Egitim Müdürlügü olarak okullarimizda bu güzel sanati yasatmak için halk oyunlari kurslari açtik. Yarismalar yoluyla ülkemizin bu zenginliklerini göstermis, gelecek nesillere aktarmis oluyoruz. Halk oyunlarimiz; hareketleri, giysileri ve sundugu ahenk ile ortak duygu, düsünce ve davranislarimizin göstergesidir. Bu nedenle bireyin bedensel ve ruhsal gelisimine de katkisi vardir. Oyunlarimiz; birlikte hareket etmeyi, kaynasmayi, paylasmayi, kendini ortaya koymayi ögreten kültürel bir ögreti çesididir. Bu tür sosyal faaliyetlerle, test kitaplari arasina sikismis bir hayat sürmelerine izin vermediginiz için degerli idareci ve ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Günlerce belki de aylarca hazirlanarak tatli bir rekabeti yasayacak olan halk oyunlari ekiplerine basarilar diliyorum. Unutmayin ki sizler kültürümüzü yasatmakla simdiden gönlümüzün birincisi oldunuz.” dedi.
Gün boyu süren yarismanin ardindan yildizlar kategorisi düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarinda Sabiha Gökçen Ortaokulu, gençler kategorisi düzenlemelide Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi, düzenlemesizde ise Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi halk oyunlari ekipleri birinci oldu. Ödül töreninin ardindan program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284