Halk Oyunlari Yarismalari Büyük Begeni Topladi

Karaman’da Okul Sporlari 2015-2016 yili faaliyet programinda yer alan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen okullar arasi halk oyunlari il birinciligi yarismalari yapildi.

Halk Oyunlari Yarismalari Büyük Begeni Topladi

Kazim Karabekir Spor Salonu’nda gerçeklesen ve alti okulun katildigi yarismalari Karaman Defterdari Ihsan Mintas, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, Iskur Il Müdürü Kenan Ates, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Gümrah, Halk Egitim Merkezi Ve Aksam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Küçük, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, ögrenciler ve davetliler izledi.
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende konusan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu; " Halk oyunlari bizim milli bransimizdir, özümüzdür ve kendi öz kültürümüzdür, bu yüzden halk oyunlarina ayri bir önem ve emek vermekteyiz. Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dilegiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygi ve sevgiyle selamliyorum” seklinde konustu.
Halk Egitim Müdürlügü halk oyunlari ekibinin sergilemis oldugu gösterinin ardindan baslayan yarismalarda alti okulun halk oyunlari ekibi güzel ve coskulu oyunlariyla tüm izleyenlerin begenisini kazandi. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dalda yarisan halk oyunlari ekipleri okullarina il birinciligi kupasini kazandirabilmek için tüm hünerlerini sergilediler. Renkli görüntülere sahne olan yarismalar sonunda Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dalda 85.00 tam puan ile Larende Anadolu Lisesi birinci, 83.66 puanla Bifa Anadolu Lisesi ikinci, Gençler Düzenlemesiz Dalda 84.66 puanla Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi birinci, 82.00 puanla Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, 79.00 puanla Güzel Sanatlar Lisesi üçüncü, Yildizlar Geleneksel Düzenlemesiz Dalda ise 81.33 puanla Özel Basari Koleji birinci olan takimlar oldu.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, halk oyunlarinin gelecek nesillere aktarilmasi adina gençlerin önemli bir islevi yerine getirdiklerini kaydederek, Tepeden tirnaga giymis oldugunuz giysiler, oyunlarinizi icra ederken duydugunuz tüm nagmeler Anadolu'nun bagrindan çikmis, bizim öz malimizdir. Onun için böyle bir yarismanin düzenlenmesinde emegi geçen herkesi kutluyorum” diye konustu.
Sampiyona sonrasi dereceye giren okullara kupa ve madalyalari Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü O.Selçuk Akbas, Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Küçük, Bifa Anadolu Lisesi Müdürü Sabri Elmas, Güzel Sanatlar Müdürü Serkan Demirtas, Okul Sporlari Il Temsilcisi Yasar Çaliskan, Il Hakem Kurulu Baskani Gonca Beyaz ve Halk Oyunlari Il Temsilcisi Ibrahim Günes tarafindan takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284