Halkin Bayramini Kutladilar

28 Temmuz Pazartesi günü baslayacak Ramazan bayrami nedeniyle Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli ve Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça birer mesaj yayinladi.

Halkin Bayramini Kutladilar

Vali Koca mesajinda, “Yasamimizda önemli yeri bulunan bayramlarimiz, sevginin, sayginin ve hosgörünün pekistigi, insan iliskilerinin güçlendigi, umutlarin canlandigi özel günlerdir. Bayramlar dini ve milli duygularin en üst seviyede yasanmasinin yani sira birlik, beraberlik ve bütünlesme zamanidir. Sevgi ve kardeslik duygularinin güçlendigi, sosyal yardimlasma ve dayanismanin doruga ulastigi Ramazan ayini geride birakarak, Ramazan Bayramina ulasmanin huzur, mutluluk ve sevincini yasamaktayiz. Ancak bu yil bu mutluluk ve sevinci buruk bir sekilde yasamaktayiz. Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de ve dünyanin bazi bölgelerinde Müslümanlarin karsilastiklari zulüm ve savas milletçe hepimizi derinden üzmüstür. Bizler, dünyanin birçok yerinde bu bayram sevincini bizim gibi yasayamayan Müslümanlarin da oldugunu biliyor ve bu bayrama buruk gönülle giren her kardesimizin hüznünü, acisini da yüregimizde tasiyoruz. Bu nedenle Mübarek Ramazan Bayraminda basta Gazze, Irak ve Suriye olmak üzere dünyanin muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sikintida olan bütün kardeslerimize dua ediyoruz. Ramazan Bayraminda, basta anne ve babalarimiz, esimiz, akrabalarimiz olmak üzere tüm dostlarimizi ve komsularimizi unutmamaliyiz. Onlarin yaninda oldugumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sikintilarimizi paylasmaya hazir oldugumuzu göstermeliyiz. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere, kahraman gazilerimize ve aziz sehitlerimizin ailelerine de kucak açmaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle Karamanli hemsehrilerimin ve tüm Islâm Âleminin mübarek Ramazan Bayramini tebrik ediyor; bayramin, basta ülkemiz ve gönül cografyamiz olmak üzere Islâm Âlemi ve insanlik için hakiki anlamda bir bayram ve sevince dönüsmesini Cenab-i Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan; Ramazan ayi ve Bayramin en önemli temasinin, paylasmak oldugunu belirterek tüm Karamanlilarin Ramazan Bayrami’ni kutladi.
Baskan Çaliskan Ramazan Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda; belediye olarak vatandaslarin huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini saglamak için gerekli tedbirleri aldiklarini belirterek: “Rahmet ve bereket ayi olan Ramazan ayinin sonuna gelerek bayrama ulasmanin sevincini yasiyoruz. Karaman olarak bu yil vatandaslarimizla birlikte iftar sofralarinda yardimlasmayi ve paylasmayi, kültür etkinlikleriyle de birlik ve beraberligi dolu dolu yasadik. Iste bu güzel hadiseler on bir ayin sultani Ramazan’in bereketi. Ne yazik ki, çevremizdeki bazi ülkelerde ve özellikle Gazze de Dünya’nin sadece seyrettigi bir dram var. Müslümanlar kan ve gözyasiyla bayrama giriyor. Onlar için dua ediyoruz. Insallah en kisa zamanda Filistinli kardeslerimizin de bayram sevincine ulasmasi, kan ve gözyasi yerine sevinçlerin paylasilmasi, huzur içerisinde ülkelerinde bayramlarini yasamalarini temenni ediyorum. Ramazan Bayrami’nin ülkemiz için, dostluk ve barisa, sevgi ve kardeslige vesile olmasi temennisiyle, tüm hemserilerimin ve Islam Âlemi’nin Ramazan Bayrami’ni tebrik ediyor, saglik, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.
Baskan Çaliskan, yaptigi açiklamanin sonunda; Bayramin ikinci günü olan 29 Temmuz Sali günü saat 11.00’de, Karaman Kalesi’ndeki Sosyal Tesislerde yapilacak olan Belediye bayramlasmasina da tüm Karaman halkini davet etti.
Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer’de yaptigi açiklamada, “Ramazan Bayraminin mü'minler arasinda ayri bir yeri vardir. Ramazan Bayrami, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylik orucun toplu bir iftar sevincini ifade eder. Bir ay gibi uzun bir süreyle, özellikle Ramazan'in yaz mevsimine denk geldigi sicak günlerde nefislerine oruç tutturan mü'minler, sabir imtihanini vererek manevi sorumluluktan kurtulmanin sevincini Ramazan Bayraminda yasama imkânina kavusurlar. Bayramlar, darginliklarin unutuldugu, insanlarin baristigi, kardesçe kucaklastigi günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duygularin, inançlarin, örf ve adetlerin uygulandigi bir toplumda millet olma suurunun sekillendigi, kuvvetlendigi günlerdir. Kardesligin dogdugu, Sevgilerin birlestigi günlerimizdendir. Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah C.C. kendisine dua edenleri geri çevirmez. Ramazan Bayraminda, yüce Allah C.C. tüm dualarimizi kabul etsin. Dualarimizin Rabbin yüce katina iletilmesine vesile olan Ramazan Bayraminizi en içten dileklerimle kutlar saygilar sunarim” dedi.
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, “Islam âlemi olarak rahmet ve bereket ayi Ramazan-i Serif'i tüm fazileti ve feyzi ile geride birakip, bir bayrama daha kavusmanin sevincini hep birlikte yasiyoruz. 'Bilindigi üzere en önemli degerlerimizden biri olan dini bayramlarimiz, dayanisma, paylasma ve yardimlasma duygularinin yogunlastigi, sevgi, saygi, kardeslik duygularinin pekismesine, birlik ve beraberligimizin güçlenmesine en büyük vesiledir. Bunun yaninda Gazze’de Israil’in insanlik disi katliaminda kan ve gözyasi vardi, dram vardi, aci vardi, kisacasi bir barbarlik vardi. Batinin da destegini alan Israil , vahsetinde sinir tanimadi çocuk, kadin, erkek, yasli demeden katletti. Artik biçagin kemige dayanmasiyla birlikte Filistin’de 3.Intifada çagrisi yapildi ve halk bu katliama dur demek için sahlanisa geçti. Ümidimiz odur ki, bu bayrami gerçek bir bayram havasinda yasamak için, Gazze’de bu sahlanis sonuca ulassin ve Israil’in vahsetinin son bulmasi, Filistin’in acilarinin, kan ve gözyasinin dinmesine vesile olsun. Bizler kardeslerimize dua etmeye devam edelim. Sayin Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan bu vahsetin son bulmasi için uluslararasi girisimlerini büyük bir gayretle sürdürmektedir. Birlik ve beraberligimizi korumaya muhtaç oldugumuz bu günlerde bayramlar daha bir önem arzetmektedir. Bu duygularla Karaman halkinin ve tüm Islam cografyasinin Ramazan Bayramini tebrik ediyorum” dedi.
AK Parti Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça, “Mübarek Ramazan ayini ugurlamis olmanin hüznünü yasarken, bayrama erismenin sevincini, manevi hazzini, mehabetini, gönül huzurunu hep birlikte yasiyoruz. Bayrami bayram yapan degerleri unutmayalim. Bayramlarin anlamini, güzelligini ve degerini, sayili bayram günleriyle sinirli tutmayarak yasamin her evresinde ve tüm iliskilerimizde hatirlayalim. Unutulmamali ki, bayramlari bayram yapan onu yasayan ve yasatanlardir. Dünyanin degisik bölgelerinde agiz tadiyla bayram yapamayan, her gün kan ve gözyasi içinde yasayan Müslümanlar için de bu bayramin huzur ve baris getirmesini diliyorum. “Dünyanin çesitli bölgelerinde, özellikle de Müslümanlarin yasadigi bölgelerde devam eden olaylar bayrami buruk karsilamamiza yol açiyor. Kan ve gözyasi son bulsun, baski ve tahakküm bitsin diye dua ediyoruz. Bu düsünceler ile basta sehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere bütün Karamanli hemserilerimin ve Islam aleminin mübarek Ramazan Bayrami’ni kutluyor, bu güzel bayram coskusunun kardesligimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyor, bayramin insanligin baris, huzur ve refahina vesile olmasini diliyorum. Bayramin, herkes için özgürce ve insanca yasayabilme firsati dogurmasi hepimizin ortak istegidir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284