Hanimlar Lokali Aile Içi Siddete Dikkat Çekti

Karaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mümine Hatun Hanimlar Lokali, hanimlarimiza yönelik düzenledigi kurs ve spor faaliyetlerinin yani sira konferanslar tertip etmeye de devam ediyor.

Hanimlar Lokali Aile Içi Siddete Dikkat Çekti
Degisik konularda ve konunun uzmani kisilerce verilen konferanslarin bugünkü konusu, “Kadina Kalkan Eller ve Yasalarimiz” oldu. Adli Yargi Komisyon Baskani Mehmet Öztunç’un konusmaci olarak katildigi konferans, bugün saat 14.30’da Mümine Hatun Hanimlar Lokali Konferans Salonu’nda yapildi. Konferansa; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Belediye Baskani Kâmil Ugurlu’nun esi Hilal Ugurlu, Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar ve hanimlar katildi.
Konferansin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Kâmil Ugurlu’nun esi Hilal Ugurlu, son yillarda ülke genelinde artan aile içi siddet olaylarina dikkat çekerek aileleri bilinçlendirmek amaciyla bu yönde bir konferans tertip ettiklerini söyledi. Mümine Hatun Hanimlar Lokali olarak hanimlara yönelik hizmetlerin artarak devam edecegini belirten Bayan Ugurlu, konferansa istirak eden katilimcilara tesekkür ederek, Hanimlar Lokalinin faaliyetleri hakkinda da bilgi verdi.
Yaptigi sohbette Aile içi Siddeti ele alan Adli Yargi Komisyon Baskani Mehmet Öztunç da, toplumu meydana getiren en küçük topluluk olan Ailenin korunmasi ve yasatilmasi gerektigini ifade etti. Öztunç konusmasinda: “Maalesef halen çok sayida kadin ve çocuklar eslerinin, babalarinin veya baska aile fertlerinin siddetine maruz kaliyorlar. Siddet sadece dayak seklinde degil, tehdit, zorlama, hapsetme, cinsel siddet ve psikolojik baski sekillerinde de olabilir. Siddet, ailelere büyük zarar verir, ruhsal ve fiziksel acilara yol açar.
Devletimiz bu konuya büyük önem vermis, yasalarda iyilestirmelere gidilmis ve siddetten korunma yasalari çikarilmistir. Siddetten korunma yasasi siddete maruz kalan kisilerin, siddet uygulayani derhal konuttan uzaklastirmak yoluyla korunmalarini saglamaktadir” dedi.
Program bitiminde Hilal Ugurlu, Adli Yargi Komisyon Baskani Öztunç’a çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284