Hastaliktan Ari Isletmeleri Desteklenecek

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanliginca hastaliktan ari isletmelerinin desteklenmesi projesi kapsaminda ilimizde de örnek isletmelerden olan Duru Hayvancilik çiftli hastaliktan ari isletme olma yolunda ilerliyor.

Hastaliktan Ari Isletmeleri Desteklenecek

Konuyla ilgili olarak Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Müdür Yardimcisi Baran Yavuz Yürekli ve Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Ramazan Çelik incelemelerde bulunmak üzere Duru Hayvancilik çiftligini ziyaret ettiler.
Ziyarette isletme hakkinda bilgi veren Duru Hayvancilik sahibi Emin Duru, Hastaliktan ari isletme olmak için Duru Çiftliginde gerekli alt yapi çalismalarinin sürdügünü belirterek çalismalarin tamamlanmasi ile Il Müdürlügüne basvuruda bulunacaklarini ifade etti.
Il Müdürü Keskin ise, Duru Hayvancilik çiftliginin Karaman için örnek bir isletme oldugunu, bu bakimdan böyle bir isletmenin hastaliklardan ari isletme sertifika almasinin Karaman için bir ilk olmasinin yaninda, Bakanlikça hastaliktan ari isletmelerde bulunan hayvanlara 375 TL/bas destekleme ödemesi yapildigini söyledi.
Ülkemizde görülen sigir tüberkülozu ve sigir, koyun, keçi brusellozu hastaliklari ile etkin mücadele edilmesi, sürdürülebilir hayvanciligin saglanmasi ve hayvanlardan insanlara bulasabilen zoonoz hastaliklardan halkimizin korunmasi amaciyla Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanliginca hastaliktan ari isletmelerin desteklenmesi projesi uygulaniyor. Söz konusu proje çerçevesinde sertifikalandirilan süt sigiri isletmelerinde bulunan, alti ayin üzerindeki erkek hayvanlar hariç tüm sigirlara destekleme ödemesi yapiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284