Hastane Randevulari Artik Cep`ten Alinacak

Saglik Bakanligi, hastanelerden randevu alimini daha kolay ve hizli hale getirmek için mobil uygulama baslatti.

Hastane Randevulari Artik Cep`ten Alinacak

Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulamasi (MHRS Mobil), mobil telefonlar ve tabletler için özel olarak tasarlandi. Uygulama sayesinde vatandas hastane randevularini artik cep telefonundan alabilecek. Uygulamaya ile randevu almak ücretsiz.
Saglik Bakanligi'nin Saglikta Dönüsüm Projesi kapsaminda, saglik hizmetine daha kolay erisiminin saglanmasi ve hastanelerin daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi için ülke genelinde ‘Hastane Randevu Merkezi' projesi hayata geçirildi. 2009 yilinda baslatilan çalismalar tamamlanarak 2011 yilinda hizmet ülke geneline yayginlastirildi.
Bu çalisma sayesinde vatandaslar hastane randevularinin telefon ve internetten alabilmeye basladi. Hastane randevusu aliminda ALO 182 ve internet üzerinden randevu alimina ek olarak Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulamasi (MHRS) baslatildi. Mobil uygulamasi, IOS ve Android isletim sistemine sahip mobil cihazlarin uygulama marketlerinden indirilerek kullanilabiliyor. Bakanlik çok yakinda Blacberry isletim sistemine sahip mobil cihazlar da ayni kapsamda olmasi için çalismalarini sürdürüyor.
Vatandaslar, MHRS Mobil uygulamasini kullanarak, Saglik Bakanligi'na bagli devlet hastaneleri, agiz ve dis sagligi hastaneleri ve merkezlerindeki istedikleri hekimden, istedikleri tarihe randevu alabilir, gidemeyecekleri randevularini iptal edebilir ya da randevu bilgilerini kontrol edebiliyor. MHRS Mobil uygulamasinin yani sira internet üzerinden www.hastanerandevu.gov.tr adresi kullanilarak ya da ALO 182 MHRS Çagri Merkezi aranarak da randevu alinabilmekte. Vatandaslar, hastane randevularina iliskin soru ve sorunlar için [email protected] adresini kullanarak yetkililere ulasilabiliyor.
Randevu alirken bilinmesi gereken temel kurallar
-En erken 1 gün sonrasi için randevu alabilirsiniz.
-Randevu aldiginiz saatin en az 30 dakika öncesinde randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz baska tarihli randevu olusturabilirsiniz.
-Bir saglik kurumunun belli bir polikliniginden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz.
-Bir günde bir saglik kurumundan farkli poliklinikten alinmak kaydiyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
-Telefonla kendinize ve yakinlariniza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284